Ostrov nad Ohří
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zdali existuje nějaká publikace o Ostrovu nad Ohří a také o okolí.
Odpověď
Dobrý den,
v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) jsme nalezli následující publikace vztahující se k Ostrovu nad Ohří:
* RŮŽIČKOVÁ, J.; JEŘÁBEK, L.; JUREK, L.. 130. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů v Ostrově : 1871-2001. Ostrov : Město Ostrov, 2001. --
22 s. ; 21 cm. ISBN 80-238-8463-8 (v knize neuvedeno : brož.).
* Dějiny města Ostrova / zpracoval kolektiv autorů za redakce Lubomíra Zemana. Ronov nad Doubravou : Triality ; Ostrov : Město Ostrov, 2001. 370 s.
: il. (některé barev.), mapy, portréty, geneal. tabulky ; 33 cm. ISBN 80-902786-8-X (Triality : váz.)
* Ostrov (Karlovy Vary, Česko) -- dějiny
* ZEMAN, Lubomír. Průvodce ostrovskými památkami / [text Lubomír Zeman ; fotografie Bořivoj Hořínek]. Ostrov : Město Ostrov, 1999. 43 s. : barev.
il., plány ; 21 cm. ISBN 80-238-5041-5 (v knize neuvedeno : brož.)
* Ostrov (Karlovy Vary, Česko) -- architektonické památky
* SOTOLÁŘ, Vítězslav. Tak šel život : Historie 15 let okresu Karlovy Vary - Ostrov. Ostrov nad Ohří : Okr. dům osvěty, 1960 (Karlovy Vary : Stráž 301).
82, [2] s. ; 8°
* Karlovy Vary - Ostrov (okres) - rozvoj - rok 1945-1960 - brožury
Další informace o Ostrovu a jeho okolí by mohly být obsaženy také v publikacích o Karlovarsku, např.:
* KNOFLÍČEK, Zdeněk; ZOUBEK, Ladislav. Atlas zajímavostí v Karlovarském kraji. Karlovy Vary : Pro Karlovarský kraj vydalo nakl. Nava, 2006. 87 s. :
barev. il., mapy, plány ; 30 cm. ISBN 80-7211-270-8 (NAVA : v knize neuvedeno : brož.)
* Dějiny Karlovarského kraje / kolektiv autorů Jiří Beran ... [et al.].
Karlovy Vary : Karlovarský kraj, 2004. 207 s. : il., portréty ; 23 cm. ISBN
80-239-3477-5 (brož.)
* Karlovarsko / [autoři textů Stanislav Burachovič ... et al. ; fotografie Jan Čížek ... et al.]. Praha : Debora : Okresní úřad Karlovy Vary, 1994. 136 s. : barev. il., erby ; 25 cm. ISBN 80-85923-03-3 (Debora : váz.)
* KNOFLÍČEK, Zdeněk. Krásy Karlovarského kraje. [Plzeň] : Nava, 2008. 143 s.
: il. (převážně barev.), mapy ; 31 cm. ISBN 978-80-7211-287-6 (váz.)
* Města a obce Karlovarského kraje. Sokolov : Fornica, 2008. 135 s. : mapa, znaky ; 21 cm. (Vlastivěda Karlovarského kraje ; 1). ISBN 978-80-87194-00-3
(brož.)
Pokud byste měl zájem o další dokumenty z regionu, zejména články, informace o regionálních osobnostech, událostech apod. doporučovali bychom Vám kontaktovat Oddělení regionálních fondů Krajské knihovny Karlovy Vary (http://www.knihovna.kvary.cz/cs/pro-navstevniky/knihovna/oddeleni-regionalnich-fondu/), případně můžete zkusit vyhledávat i v katalogu knihovny - http://katalog.kvary.cz/F.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.11.2009 12:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu