osobnost - Jurij Vladimirovic Vorobjev
Text dotazu
Vazeni pratele, mam nasledujici prosbu.
Jednoho naseho vyznameho vedce velice zajimaji zivotni
osudy ruskeho (sovetskeho) matematika, ktery se jmenuje Jurij Vladimirovic
Vorobjev. Tento clovek napsal vynikajici dilo, ktere vyslo v New Yorku:
Vorobjev, Ju. V.
Method of moments in applied mathematics = Metod momentov v prikladnoj
matematike / by Yu. V. Vorobyev ; translated from the Russian by Bernard
Seckler. New York : Gordon and Breach Science Publishers, c1965.
x, 168 s. : il. ; ( Russian monographs and texts on advanced mathematics and
physics, ; 9 )
Zname jeste jednu jeho praci, ktera vysla v casopisu Zurnal vycislitelnoj
matematiky i matematiceskoj fiziki.
Prosim, pokud by se vam podarilo vypatrat neco vice o teto osobnosti, velice
byste nas potesili.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel jsme v žádné publikaci nenalezli jakékoli informace o ruském matematiku Juriji Vladimiroviči Borovjevovi.
Procházeli jsme především tyto publikace zaměřené výhradně na Rusko:
BORODIN, Aleksej Ivanovič; BUGAJ, Arkadij Sil´vestrovič. Biografičeskij slovar' dejatelej v oblasti matematiki. Kijev : Radjans'ka škola, 1979. 606 s.
Kto jest' kto v Rossii. Moskva : Olimp, 1998. 767 s. ISBN 5-7390-0508-6.
Kto jest' kto v Rosii i v bližnem zarubež'je : spravočnik. Moskva : Vse dlja vas, 1993. 782 s, ISBN 5-86564-033-X.
Prominent Personalities in the USSR. [S.l. : s.n.], 1968.
LEWYTZKYJ, Borys (ed.). Who's Who in the Soviet Union : A biographical encyclopedia of 5000 leading personalities in the Soviet Union. München :
K.G. Saur, 1984. 11, 428 s. ISBN 3-598-10467-7.
VRONSKAYA, Jeanne; CHUGUEV, Vladimir. A Biographical Dictionary of the Soviet Union 1917-1988. London : K.G. Saur, 1989. 12, 525 s.
Nezabytyje mogily : rossijskoje zarubež'je: nekrologi 1917-1999 : v šesti tomach. Sostavitel': V.N. Čuvakov. Moskva : Paškov dom, 1999- . -- sv. ISBN 5-7510-0169-9 (t. 1) *
NARINS, Brigham (ed.). World of mathematics. Detroit : Gale, c2001. 2 sv. (xii, 771 s.) ISBN 0-7876-3652-5 (soubor).
Hledali jsme také v ruské části biografickém archivu (World Biographical Archive), který je na mikrofiších dostupný v Referenčním centru NK ČR, viz. http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm .
V Souborném katalogu NKC ( http://sigma.nkp.cz/F/ ) jsme nalezli publikaci SINAI, Yakov. Russian mathematicians in the 20th century. New Jersey : World Scientific, 2003. xi, 700 s. ISBN 981-238-385-9, která je ve fondu Národního technického muzea v Praze (ABE 311) a mohla by požadované informace obsahovat.
Můžete také zkusit kontaktovat některé techničtěji zaměřené knihovny, např. Státní technickou knihovnu ( http://www.stk.cz/ ).
Obor
Matematika
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.04.2008 12:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu