Orografie Kruš. hor,srážkový stín
Text dotazu
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat na nějaké informace ohledně orografického působení Krušných hor.Dále by mě zajímalo cokoliv o srážkovém stínu na žatecku. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
podrobné informace o orografii Krušných hor získáte v následující publikaci:
Ottův slovník naučný : illustrovaná encyklopedie obecných vědomostí. Praha :J. Otto, 1888-1909. 28 sv. (Horopis Čech naleznete v 6. díle, str.19)
Dále můžete hledat v publikacích s obecným tématem Krušných hor, kde také mohou být informace o srážkovém stínu:
Krušné Hory. Fot. Wolfgang Hetze; Uspoř. Václav Daneš, Václav Houžvička; Průvodní slovo V. Houžvička; Perokresby, mp. a předsádky Milan Míšek. Ústí nad Labem : Severočeské nakladatelství, 1984. 286 s.
Krušné hory. Vyprac. kol.; Mapa: Kartogr. a reprodukční ústav v Praze; Fot.: rantišek Přeučil, Ladislav Ovsík. Praha : STN, 1966. 252, [5] s. : [8] s.
SOUKUP, Vladimír; DAVID, Petr. Krušné hory - střed. Praha : S & D, c2001. 35 s. ISBN 80-86050-83-1 (brož.)
SOUKUP, Vladimír; DAVID, Petr. Krušné hory - západ. Praha : S & D, c2000. 35 s. ISBN 80-86050-64-5 (brož.)
SOUKUP, Vladimír; DAVID, Petr. Krušné hory - východ. Praha : Soukup & David, c2001. 128 s. ISBN 80-86050-84-X (brož.)
Jako nejrelevantnější materiál o srážkovém stínu jsme nalezli publikaci v naskenovaném katalogu KATIFu(viz. http://katif.nkp.cz/ , Generální katalog II / Perte- Praca/ Podh-Podř/ záložka č. 648):
Kolektiv autorů; předml. PECHALA, F. Podnebí a počasí v Krušných horách. Havlíčkův Brod: SNTL, 1975. 106 s.
Dále můžete využít internetové zdroje:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kru%C5%A1n%C3%A9_hory
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sr%C3%A1%C5%BEky#Orografick.C3.A9_p.C5.99ek.C3.A1.C5.BEky
http://www.zatec.cz/pruvpolh.php
http://www.herber.kvalitne.cz/FG_CR/klima.html#C4
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.11.2007 08:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu