OPEC A ECOWAS
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na zdroje použitelné pro monitoring za posledních cca 5 let na následující organizace OPEC a ECOWAS, preferuji články z odborných časopisů.
Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
takto formulovaný dotaz by spadal pod rešeršní služby, které jsou službami placenými, více viz http://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
Přesto uvádíme, alespoň několik záznamů na články, které se nějakým způsobem vztahují k zmíněnému tématu.
Jsou to tedy např:
* DESTA, Melaku Geboye. OPEC Production Management Practices under WTO Law and the Antitrust Law of Non-OPEC Countries. Journal of Energy & Natural Resources Law. 2010, roč. 28, č. 4, s. 439-463.
* MIRCHI, Ali, Saeed HADIAN, Kaveh MADANI, Omid M. ROUHANI a Azadeh M. ROUHANI. World Energy Balance Outlook and OPEC Production Capacity: Implications for Global Oil Security. Energies (19961073). 2012, roč. 5, č. 8, s. 2626-2651.
* CAIRNS, Robert D. a Enrique CALFUCURA. OPEC: Market failure or power failure?. Energy Policy. 2012, roč. 50, s. 570-580.
* ESSO, Loesse. Re-examining the saving-investment nexus: threshold cointegration and causality evidence from the ECOWAS. Economic Change & Restructuring. 2012, roč. 45, č. 3, s. 193-220.
* KOYAME-MARSH, Rita O. THE IMPACT OF WORKERS' REMITTANCES ON ECONOMIC GROWTH: EVIDENCE FROM ECOWAS COUNTRIES. Journal of Third World Studies. 2012, roč. 29, č. 2, s. 111-130.
* Aliber, Robert Z. Policies Toward the OPEC Oil and Wealth. Tübingen: J.C.B. Mohr, 1975. 14 s. KIELER Vorträge gehalten im Institut für Weltwirtschaft am der Universität Kiel; N. F. Bd. 80.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000228092&local_base=NKC ]
* OPEC bulletin [online]. Vienna: Organization of the Petroleum Exporting Countries [cit. 2013-05-06]. Dostupné z: http://sfx.jib.cz/sfxlcl3??url_ver=Z39.88-2004&ctx_ver=Z39.88-2004&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&rfr_id=info:sid/sfxit.com:opac_856&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978978380783&svc_val_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:sch_svc&.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001742302&local_base=NKC ]
* ECOWAS and the dynamics of conflict and peace-building [online]. Dakar, Senegal: Codesria, C2011. Codesria book series [cit. 2013-05-06]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10555065.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002376148&local_base=NKC ]
První uvedené záznamy jsou z licencované databáze Ebsco a poslední tři záznamy jsou záznamy z našeho online katalogu NKC. Vzhledem k tomu, že Váš dotaz je formulován velice široce (není uveden jazyk/y, v kterých mají být výsledné články, či konkrétnější problém, kterého se články mohou nebo mají týkat, kromě názvu organizace, atd.) po zadání názvu jedné z organizací, vyběhne vždy veliké množství záznamů.
Vyhledávat se dá v různých zdrojích, pokud Vás zajímají především články z odborných časopisů, doporučili bychom Vám, abyste vyhledávala především v licencovaných databázích. Seznam licencovaných databází, které poskytuje NK ČR pro své registrované čtenáře, najdete zde: http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju. U jednotlivých databází se nachází vždy krátký popis toho, co daná databáze obsahuje. Podle toho si můžete vybrat, zda se Vám v této databázi hodí vyhledávat nebo ne.
Dalšími vyhledávači, které byste mohla použít, by mohli být např. jednotná informační brána www.jib.cz či Souborný katalog ČR Caslin http://aleph.nkp.cz/cze/skc (pro knihy) a http://aleph.nkp.cz/cze/skcp (pro periodika). Všechny tyto tři uvedené vyhledávače jsou tzv. multivyhledávače. Vyhledávají tedy v několika zdrojích najednou. Souborný katalog Caslin tak tedy např. vyhledává najednou ve všech online katalozích knihoven po České republice, které jsou zde zapojeny.
Dalším vyhledávačem přímo pro články, který byste mohla využít je např. databáze ANL http://aleph.nkp.cz/cze/anl.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.06.2013 08:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu