oleje či vosky, rozpustné v lihu ?
Text dotazu
Dobrý den, existují nějaké oleje či vosky, které se dají rozpustit v lihu ? Rád bych přidal do lihové barvy na kůži něco mastného , aby kůže po nabarvení nebyla tak suchá... Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
přesnou odpověď na Váš dotaz byste mohl najít na následujícím odkazu:
http://old.studiumchemie.cz/pokus.php?id=151.
Případně bych Vám doporučil k prostudování některou z následujících publikací:
1. VACÍK, Jiří. Přehled středoškolské chemie. 4. vyd., v SPN 2. vyd. Praha: SPN, 1999. ISBN 80-7235-108-7. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000913594
2. DVOŘÁČKOVÁ, Svatava a Jitka ULRICHOVÁ. Chemie v testových otázkách a příkladech. Olomouc: Rubico, 1997. Středoškolská učebnice. ISBN 80-85839-16-4. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000001199
3. VACÍK, Jiří. Obecná chemie. Vydání druhé, aktualizované. Praha: Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy, 2017. ISBN 978-80-7444-050-2. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/001861503
4. HOLZHAUSER, Petr a Petr SLAVÍČEK. Klíč k chemii: aneb kdy to bouchne? : pro 2. stupeň ZŠ i pro nižší ročníky víceletých gymnázií. Praha: Albatros, 2006. ISBN 80-00-01592-7. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000937916
5. BENEŠ, Pavel, Václav PUMPR a Jiří BANÝR. Základy chemie 1: pro 2. stupeň základní školy, nižší ročníky víceletých gymnázií a střední školy. Vyd. 3. Praha: Fortuna, 2011dotisk. ISBN 80-7168-720-0. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000961371
V případě jakýchkoliv dalších dotazů se na nás neváhejte obrátit.
Obor
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
25.03.2019 14:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu