Okresy zrušené roku 1960
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o informaci
týkající se správního rozdělení Československa do roku 1960. Především mě
zajímá velikost a struktura bývalého okresu Litomyšl (kolik obcí zahrnoval a
které konkrétně to byly).
Za odpověď předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
titul Statistický lexikon obcí Republiky Československé 1955: Podle správního rozdělení 1. ledna 1955, sčítání lidu a sčítání domů a bytů 1. března 1950. Praha: Státní úřad statistický a Ministerstvo vnitra, 1955. 574 s. obsahuje informace podle okresů, okres Litomyšl patřil do Kraje Pardubického, seznam obcí, plocha, počet domů a počet obyvatel je na stranách 211-212.
Okres Litomyšl měl celkovou plochu 38 248 ha, počet domů 6940 a počet obyvatel 28763.
Pokud máte zájem o kopii příslušných stran, informace o reprografických službách na objednávku jsou uvedeny na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_repro_obj.htm , k ceně za kopie se připočítává příprava dokumentu (čl. 22), balné a poštovné dle tarifu České pošty (čl. 19, resp. 25) - viz ceník NK ČR http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm .
Obdobný titul vyšel v roce 1965, okres Litomyšl zde však již samostatně není uveden.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.11.2010 11:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu