Odkud pochází nejlepší rumy, a který je nejdražší na světě ?
Text dotazu
Dobrý den,
odkud pochází nejlepší rumy, a který je nejdražší na světě ?
Odpověď
Dobrý den,
nejlepší rumy, podle jejich umístění v různých žebříčcích, pocházejí z oblasti Karibiku – Venezuela, Guatemala, Kuba atd.
Nejdražším rumem by mohl být podle nalezených informací:
1940s Bottle Of J. Wray & Nephew: $54,000
Doporučujeme Vám prostudovat si literaturu k tomuto tématu, kde jistě odpovědi na Vaše otázky najdete. Vytipovali jsme pro Vás:
HARRISON, Joel a RIDLEY, Neil. Destiláty: objevte, poznejte a vychutnejte si nejkvalitnější lihoviny světa - od absintu a brandy až po vodku a whisky. Překlad Jan Kovář. Vydání první. [Praha]: Slovart, 2017. 224 stran. ISBN 978-80-7529-301-5.
JANEČEK, Jakub a REBEL, Jiří. Rum = Rón = Rhum: speciál. Praha: Ultra Premium Brands, [2021]. 358 stran. ISBN 978-80-11-00117-9.
MONTAGUÈRE, Christian de a GITANY, Jerry. Rum: průvodce světem vynikajících rumů. Překlad Hana Polívková. Vydání první. Frýdek-Místek: Alpress, 2020. 237 stran. ISBN 978-80-7633-214-0.
MOLDENHAUER, Giovanna. Duše rumu: dějiny, historky, trendy a koktejly. Překlad Tereza Sieglová. První vydání. Praha: Mladá fronta, 2018. 143 stran. ISBN 978-80-204-4621-3.
Rum: historie, výroba, značky. Překlad Alena Bezděková. Vydání první. Praha: Euromedia, 2017. 206 stran. Esence. ISBN 978-80-7549-231-9.
Různé žebříčky nejdražších rumů:
https://restaurantclicks.com/most-expensive-rum/
https://www.themanual.com/food-and-drink/most-expensive-rums/
https://www.discoverwalks.com/blog/history/the-most-expensive-rums-in-the-world/
https://www.therichest.com/most-expensive/the-worlds-10-most-expensive-rums/
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.12.2022 10:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu