Odkazy v textu - harwardský systém - webové stránky
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně odkazu v textu na webové stránky při harwardském stylu citování. Pokud používám informace obsažené na stránkách např 2.LF - jednou se jedná o infromace o přijímacím řízení ( https://www.lf2.cuni.cz/stu[…]emie-a-fyziky-pro-uchazece- ) a poté např. o jednolivých předmětech? (https://www.lf2.cuni.cz/studium/sylaby) liší se poté nějak odkaz citace v textu ? nebo u obou vypadá citace stejně?
[2.lékařská fakulta Univezity Karlovy, 2017] ?
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
citace v textu se liší minimálně - když ale máte více zdrojů od jednoho autora z téhož roku, je vhodné je rozlišovat (v citacích v textu i pak referencích na konci) malými písmeny za rokem, např. (2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, 2017a), (2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, 2017b).
V závěru pak reference mohou vypadat následovně:
2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (2017a). Sylaby povinných předmětů | 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy. [online] Lf2.cuni.cz. Dostupné z: https://www.lf2.cuni.cz/studium/sylaby [cit. 14. 12. 2017].
Pokud některá ze stránek, které citujete, byla aktualizována dříve, použijete v citaci i referenci datum poslední aktualizace (nicméně https://www.lf2.cuni.cz/studium/uchazeci/pripravny-kurz-k-prijimacimu-rizeni-z-biologie-chemie-a-fyziky-pro-uchazece-o bylo také aktualizováno v roce 2017, takže platí rozlišování 2017a, 2017b).
S pozdravem
Julie N. Nováková,
Národní technická knihovna
Použité zdroje
http://www.citethisforme.com/harvard-referencing
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
14.12.2017 10:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu