Odborná literatura Václav Klaus
Text dotazu
Dobrý den,
ve své práci se zabývám osobou Václava Klause z politické perspektivy, zejména se pak zaměřuji na jeho působení před rokem 1989, po listopadu 1989, na Václava Klause jako předsedu ODS, premiéra České Republiky a prezidenta. Chtěla jsem se proto zeptat, jaké zdroje, jak z odborné literatury, tak z odborných periodik, by bylo vhodné v práci využít.
Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
informačních zdrojů k Vámi uvedenému tématu je poměrně velké množství. Pokud se jedná o  bakalářskou či diplomovou práci, předpokládáme, že bude třeba dané téma trochu zúžit. Vše ovšem záleží na dohodě s Vaším vedoucím práce.
Jak již bylo řečeno, knih a článků k tématu je poměrně značné množství. Níže uvádíme výběr několika knih z Online katalogu Národní knihovny ČR (: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ):
* KLIMEŠ, David. Václav Klaus: deset let na Pražském hradě. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2013. 189 s. ISBN 978-80-204-2939-1.
* KOPEČEK, Lubomír. Fenomén Václav Klaus: politická biografie. 1. vyd. Brno: Barrister & Principal, 2012. 315 s. ISBN 978-80-87474-75-4.
* PEHE, Jiří. Klaus: portrét politika ve dvaceti obrazech. Vyd. 1. Praha: Prostor, 2010. 287 s. ISBN 978-80-7260-240-7.
* GERŠL, Adam. Ekonomické myšlení Václava Klause do roku 1990. Vyd. 1. Praha: Karolinum, 2006. 116 s. ISBN 80-246-1137-6.
* ČERMÁK, Miloš a SOTONA, Jan. Klaus je mrtev, ať žije Klaus: pohled do zákulisí vysoké politiky. Vyd. 1. Praha: Duel, 1997. 102, [8] s. Akta; sv. 10. ISBN 80-86187-02-0.
K dohledávání další vhodné literatury je možné použít následující zdroje:
* Online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Jednotná informační brána: http://www.jib.cz/
* Výběrová článková databázi ANL: http://aleph.nkp.cz/cze/anl
* Licencovaná fulltextová článková databáze Anopress (dostupná v některých knihovnách)
Pokud byste chtěla dané téma nahlédnout i ze zahraniční perspektivy, můžete použít celou řadu zahraničních zdrojů.  K dohledání vhodných článků a e-knih můžete užít online licencované databáze knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju ) Volně dostupné jsou článkové databáze portálu JIB (http://www.jib.cz - zahraniční články, zahraniční články - licencované) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/), Souborné katalogy WorldCat: http://www.worldcat.org/, Europeana: http://www.europeana.eu/portal/ či obsáhlý katalog knihovny Library of Congress: http://www.loc.gov/index.html .
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.06.2013 07:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu