-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
chystám se na vysokoškolskou zkoušku z AJ B2, u které musím pracovat s odborným článkem/knihou v angličtině napsanou rodilým mluvčím, která se týká mého oboru (bohemistika) a má minimálně 40 stran (může jít o více článků). Nedaří se mi najít literaturu těchto parametrů, tak bych Vás chtěla požádat, zda byste mi nemohli nabídnout nějaké tipy.
Předem děkuji.
Dobrý den,
vyhledat vhodné dokumenty dle Vašeho zadání opravdu není zcela jednoduché. V rámci knih jsme nalezli několik, jejichž autor žije v anglicky mluvících zemích již řadu let:
Např.:
* ECKERT, E. (1993). Varieties of Czech: studies in Czech sociolinguistics. Amsterdam, Rodopi. http://www.worldcat.org/oclc/863219213 (dostupné v NK ČR a FF UK: https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002275120&local_base=SKC )
* LEVITSKY, A., BALLOU, M., & FIDLER, M. U. (2000). Modern Czech studies. Providence, Brown University. http://www.worldcat.org/oclc/464097123
* COPE, L., & HOPKINS, M. (2015). Centennial of Czech studies at the University of Texas at Austin: Na Zdaraví to the next hundred years! http://www.worldcat.org/oclc/957062821
Řadu článků je taktéž možné nalézt v níže uvedených odborných časopisech:
* Studies In Language. Philadelphia: Benjamins,J, 1977- . ISSN 0378-4177. _ dostupné v několika knihovnách v ČR: https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000017321&local_base=SKC (např. články: CUMMINS III, G. M. (1998). Definiteness in Czech. Studies in Language. 22, 567-596. (http://www.worldcat.org/oclc/4794614991; CUMMINS III, G. M. (2012). Definiteness in Czech. Studies in Language. 22, 567-596. http://www.worldcat.org/oclc/7186165402 ),
* Year's work in modern language studies. London: Modern Humanities Research Association, 1929- . ISSN 0084-4152. (dostupné v ČR: https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000021517&local_base=SKC ) - např. články: https://www.knihovny.cz/EdsRecord/edo,ejs41210400 ;
https://www.knihovny.cz/EdsRecord/edo,ejs41210401;
* (1900). Modern Czech studies. Providence, Brown University. http://www.worldcat.org/oclc/57205811
* Slovo a smysl: časopis pro mezioborová bohemistická studia = Word & sense: journal for interdisciplinary theory and criticism in Czech studies. Praha: Nakladatelství Karolinum, 2004- . ISSN 1214-7915. ( https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002068255&local_base=SKC )
Více článků a literatury k tématu můžete dohledat prostřednictvím portálu Knihovny.cz (Zahraniční zdroje): https://www.knihovny.cz/ či WorldCat: https://www.worldcat.org/ či multivyhledávače EDS ve zdrojích NK ČR: https://eds.p.ebscohost.com/eds/search/basic?vid=0&sid=98adb866-a05a-4ce2-98b2-53b079a4eea7%40redis.
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
06.12.2021 08:00