odborná literatura
Text dotazu
Dobry den,chcela by som Vas poprosit o pomoc pri ziskavani odbornej literatury, ktora sa zaobera problematikou:"Ako sa vytracaju city po patdesiatke.". Moze byt v slovenskom,ceskom alebo anglickom jazyku. Dakujem a prajem pekny den.
Odpověď
Dobrý den, základem pro dohledávání vhodné literatury by se pro Vás mohly stát dvě česky psané publikace:
* VÁGNEROVÁ, Marie, Vývojová psychologie II. : dospělost a stáří. 1.vyd. Praha : Karolinum, 2007. ISBN 978-80-246-1318-5 (váz.)
* STUART-HAMILTON, Ian. Psychologie stárnutí. 1.vyd. Praha : Portál, 1999. ISBN 80-7178-274-2 (brož.)
Knihy, kromě toho, že zpracovávají samotné téma, nabízejí také obsáhlý seznam literatury, ve kterém je možné dohledat další vhodnou literaturu pro Vaši práci. Převážně se jedná o anglicky psané knihy a články. Mimo jiné naleznete v seznamu literatury následující tituly:
*  GIBSON, Hamilton Bertie. Emotional and Sexual Lives of Older People: A Manual for Professionals. Chapman & Hall, 1992. ISBN 0412393603, 9780412393600. (http://books.google.com/books?hl=cs&id=_klHAAAAMAAJ&dq=The+emotionnal+and+sexual+lives+of+Older+people&q=The+emotionnal+&pgis=1 )
* LACHMANN, Margie E. Handbook of Midlife Development. John Wiley and Sons, 2002.ISBN 0471189197, 9780471189190.
(http://books.google.com/books?id=T21mKdP6q-8C&printsec=frontcover&dq=handbook+of+midlife+development&hl=cs)
Bohužel, velká část knih a článků, které byly v zahraničí na dané téma vydány, není v České republice dostupná. Pro ověření dostupnosti jednotlivých titulů na území ČR můžete využít Souborný katalog ČR:
http://sigma.nkp.cz/cze/skc, Souborný katalog ČR - Seriály:
http://sigma.nkp.cz/cze/skcp a Jednotnou informační bránu:
http://www.jib.cz/V?RN=701010832. Pokud se Vám nepodaří dohledat konkrétní titul v katalozích knihoven ČR, je možné objednat titul ze zahraničí přes Mezinárodní výpůjční službu: http://www.knihovny.cz/page.php3?IDM=4&IDMS=16.
Publikace z fondu Národní knihovny, které s tématem souvisejí:
*  ŠVANCARA, Josef. Psychologie stárnutí a stáří : určeno pro posl. fak. filozof. 2., přeprac. vyd. Praha : SPN, 1983.
*  Human Ageing : Selected Readings. 1st. Ed. Harmondsworth : Penguin Books, 1972.
*  Handbook of the psychology of aging. New York : Van Nostrand Reinhold, 1977.
*  The Cambridge handbook of age and ageing. 1st pub. Cambridge : Cambridge University Press, 2005. ISBN 0-521-53370-8 (brož.).
K dohledání některých zahraničních článků můžete využít online licencovaných zdrojů knihoven. Licencované databáze dostupné pro uživatele Národní knihovny naleznete na internetové stránce:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 .
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2009 08:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu