Odborná kniha o minerálech (prvcích, včetně stopových prvků) - jako nutrientů a v lidském těle
Text dotazu
Dobrý den, se známou paní z Knihkupectví Kopp se nám nepodařilo najít jedinou knihu na toto téma, proto Vás chci poprosit o pokus o nalezení, pokud možno ne moc staré knihy (myslím, že však to bude minimálně deset let, protože již dlouhou dobu nové knihy sleduji).
Děkuji Vám.
Odpověď
Dobrý den,
s dotazy specifického zaměření se můžete v rámci služby Ptejte se knihovny obracet také na jiné knihovny, které jsou do tohoto projektu zapojeny. Jejich přehled naleznete na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny, ve formuláři pro zadání dotazu si jednu z těchto knihoven můžete vybrat. Pro Váš dotaz by byly vhodné především tyto knihovny: Národní lékařská knihovna (http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/narodni-lekarska-knihovna/) a Zemědělská a potravinářská knihovna (http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/zemedelska-a-potravinarska-knihovna-ustav-zemedelskych-a-potravinarskych-informaci/).
Knihy k Vašemu dotazu jsme hledali v Souborném  katalogu ČR (dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F/). Bohužel nejsme odborníky v této oblasti, proto vám nemůžeme zajistit, že knihy, které jsme vyhledali, skutečně pokrývají Vámi hledané téma. Pro zajištění maximální možné relevance by bylo dobré se obrátit na jednu z výše uvedených knihoven v rámci služby Ptejte se knihovny. příp. se pokusit v uvedených zdrojích dohledat dokument. Hledání "neznámé" knihy je nejlepší pomocí klíčových slov, např. minerál, stopové prvky, lidské tělo + jejich kombinace. Při vyhledávání můžete také použít zástupný znak* , který umožňuje rozšíření hledaného výrazu, např. mineral* bude nalezeno minerál, minerály, minerální, apod.
Záznamy ze Souborného katalogu ČR:
* Zdraví lze koupit: přehled vitaminových, minerálních, dietních přípravků, bylinných čajů a sirupů, rostlinných a živočišných výtažků, včelích produktů a sportovní výživy s jejich složením a působením na lidský organizmus. 1999. 1. vyd. Brno: Pharmak Press, 1999. 636 s. ISBN 80-902698-0-X.
Klíčová slova: vitamíny * minerální látky * výživa * minerály * stopové prvky * potravinové doplňky * dietní přípravky * bylinné čaje * rostlinné čaje * včelí produkty * léčivé přípravky * Česká republika
* Zdravotní důsledky zátěže lidského organizmu cizorodými látkami z potravinových řetězců v roce 1997: odhad přívodu vitaminů a minerál. látek z potravin určených pro zvláštní výživu. 1. vyd. Praha: SZÚ, 1998. 61 s.tab.gr.
Klíčová slova: hygiena * hygiena potravin * nemoci * potravinové řetězce * řetězce potravinové
* Janča, Jiří. Co nám chybí: kovy, jiné prvky a vitamíny v lidském těle. Dopl. a rozš. vyd. Praha: Eminent, [1997]. 124 s.
Klíčová slova: vitaminy * stopové prvky *  minerální látky -- metabolické účinky
* Fořt, Petr. Zdraví a potravní doplňky: souhrnný přehled potravních doplňků pro racionální výživu a péči o zdraví: při jakých potížích je užívat, hodnocení jejich účinnosti, doporučené denní dávky: vitaminy, minerální látky, beta-glukany, aminokyseliny, mozkové nutrienty, byliny, řasy, chrupavky, propolis, ovosan a další. Vyd. 2. Praha: Euromedia Group, 2011. 398 s. ISBN 978-80-86938-96-7.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201108/contents/nkc20112189988_1.pdf
* Hanke, Eva a Wegner, Ernst. Zinek: nová vitalita pro vaše tělo. Vyd. 1. Praha: Ivo Železný, 2001. 114 s. Alternativní cesty ke zdraví; sv. 7. Knížky dostupné každému; sv. 172. ISBN 80-240-1847-0.
Klíčová slova: zinek *  potraviny * výživa člověka * zdraví * hygiena výživy * péče o zdraví * stopové prvky -- fyziologické účinky
* Hrabica, Miroslav. Prvky a vitaminy trochu jinak, aneb, Cesta životem. Vyd. 1. Zlín: TIGRIS, 1996. 62 s. ISBN 80-86062-00-7.
Klíčová slova: lidské tělo * stopové prvky * vitaminy
* Zachar, Dušan. Humánna výživa II. 1. vyd. Zvolen: Technická univerzita vo Zvolene, 2004. 217 s. ISBN 80-228-1293-5.
Klíčová slova: aminokyseliny * antioxidanty * bílkoviny *  minerální látky *  sacharidy *  tuky *  učebnice *  vitaminy *  výživa člověka * živiny
* Calder, Philip C., ed., Field, Catherine J., ed. a Gill, Harsharnjit S., ed. Nutrition and immune function [online]. Wallingford: CABI Pub. in association with the Nutrition Society, C2002. Frontiers in nutritional science; no. 1 [cit. 2012-10-25]. ISBN 0-85199-583-7. Dostupné z: http://www.cabi.org/CABeBooks/default.aspx?site=107&page=45&LoadModule=PDFHier&BookID=133
Klíčová slova: alergie *  antioxidanty *  fyziologie člověka *  imunita *  imunitní systém *  infekce *  metabolizmus *  minerální látky *  potraviny *  probiotika *  vitaminy *  výživa člověka *  živiny
Pozn.: elektronická kniha z licencovaných zdrojů přístupných pro uživatele knihoven, které mají zaplacený přístup, viz záznam v Souborném katalogu ČR
Dále Vám doporučujeme sledovat produkci takto lékařsky zaměřeného tématu v katalogu Národní lékařské knihovny (www.nlk.cz). Zdroje vytvářené NLK je možné prohledávat v portálu MEDVIK, kde naleznete také záznamy článků (http://www.medvik.cz/bmc/index.do).
Doufáme, že Vám vyhledané záznamy nebo alespoň odkázané informační zdroje pomohly.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2012 10:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu