Oblast logopedické prevence v mateřských školách
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se na Vás se žádostí o získání informačních zdrojů pro psaní mé bakalářské práce na téma uvedené v předmětu zprávy. Velice by mi pomohlo, kdybych si utvořila alespoň základní přehled o dostupné literatuře, ze které bych poté mohla čerpat.
Předem děkuji za ochotu spojenou s vyhodnocením mé žádosti.
Odpověď
Dobrý den,
vyhledat literaturu k bakalářské nebo jakékoli školní práci byste si měla sama; podle našeho názoru je to součást práce  a Vy sama nejspíš poznáte, která kniha se pro Váš zamýšlený text hodí. K vyhledání literatury můžete použít např. elektronický katalog Národní knihovny ČR, www.nkp.cz, (katalogy a databáze, báze NKC - knihy). Je volně přístupný a lze v něm hledat podle klíčových slov (předmětových hesel). Na ukázku posíláme několik bibliografických záznamů knih, které se Vámi sledovanou problematikou zabývají, viz níže. Záznamy posíláme podrobné, abyste případně viděla, která další předmětová hesla lze při vyhledávání použít.
Jinak můžeme doporučit i fondy např. Národní pedagogické knihovny http://www.npmk.cz/knihovna, která je oborově nejblíže k tématu, příp. Národní lékařskou knihovnu http://www.nlk.cz/.
Hlavni zahlavi       Lipnicka, Milena, 1966-
Nazev                Logopedicka prevence v materske skole / Milena Lipnicka ; ilustrace Patricie Koubska
Vydani               Vyd. 1.
Nakl. udaje          Praha : Portal, 2013
Popis (rozsah)       73 s. : il. ; 20 cm
ISBN                 978-80-262-0381-0 (broz.)
Dalsi puvodce        Koubska, Patricie, 1973-
Poznamka             Obsahuje bibliografii
Predmet. heslo       logopedie
Predmet. heslo       komunikacni dovednosti
Predmet. heslo       poruchy reci
Predmet. heslo       ucitelky materskych skol
Predmet. heslo       klicove kompetence
Predmet. heslo       didakticke hry
Forma, zanr          metodicke prirucky
Forma, zanr          prakticka cviceni
Predm. hesla-angl.   speech therapy
Predm. hesla-angl.   communication skills
Predm. hesla-angl.   speech disorders
Predm. hesla-angl.   women kindergarten teachers
Predm. hesla-angl.   key competencies
Predm. hesla-angl.   educational games
Hlavni zahlavi       Bendova, Petra, 1978-
Nazev                Logopedicka prevence v MS / Petra Bendova
Vydani               Prvni vydani
Nakladatel           Hradec Kralove : Gaudeamus, 2014
Popis (rozsah)       99 stran : barevne ilustrace ; 21 cm
Typ obsahu           text
ISBN                 978-80-7435-491-5 (brozovano)
Poznamka             Ceske a anglicke resume
Poznamka             Nad nazvem: Univerzita Hradec Kralove, Pedagogicka fakulta, Ustav primarni a preprimarni edukace
Poznamka             150 vytisku
Poznamka             Obsahuje bibliografie, bibliograficke odkazy a rejstrik
Predmet. heslo       deti predskolniho veku
Predmet. heslo       vyvoj reci
Predmet. heslo       poruchy reci
Predmet. heslo       komunikacni dovednosti
Predmet. heslo       logopedie
Predmet. heslo       zdravotni prevence
Predm. hesla-angl.   preschool children
Predm. hesla-angl.   speech development
Predm. hesla-angl.   speech disorders
Predm. hesla-angl.   communication skills
Predm. hesla-angl.   speech therapy
Predm. hesla-angl.   health prevention
Hlavni zahlavi       Zezulkova, Eva, 1958-
Nazev                Logopedicka prevence v predskolnim veku / Eva Zezulkova
Vydani               Vyd. 2.
Nakl. udaje          Ostrava : Ostravska univerzita v Ostrave, 2008
Popis (rozsah)       68 s. ; 30 cm + 2 CD-ROM
ISBN                 978-80-7368-562-1 (broz.)
Poznamka             Obsahuje bibliografie
Predmet. heslo       deti predskolniho veku
Predmet. heslo       vyvoj reci
Predmet. heslo       poruchy reci
Predmet. heslo       logopedie
Hlavni zahlavi       Liskova, Olga
Nazev                Logopedicka prevencia / Olga Liskova a kol.
Vydani               1. vyd.
Nakl. udaje          Kosice : Vychodoslov. nakl., 1989
Popis (rozsah)       291 s. : il.
Edice                Logopedicky zbornik ; [Zv.] 8
Poznamka             Bibliogr. na konci clanku a na s. 288-291
Predmet. heslo       Logopedie - sborniky
Predmet. heslo       Prevence logopedicka - sborniky
Hlavni zahlavi       Kutalkova, Dana, 1951-
Nazev                Pruvodce vyvojem detske reci : logopedicka prevence / Dana Kutalkova
Vydani               5., preprac. vyd.
Nakl. udaje          Praha : Galen, c2009
Popis (rozsah)       228 s. ; 19 cm
Odkazy               http://kramerius4.nkp.cz/search/handle/uuid:0f30f530-dfa9-11e2-9923-005056827e52 - Digitalizovany dokument
ISBN                 978-80-7262-598-7 (broz.)
Poznamka             Obsahuje bibliografii
Souvisejici jedn.    1.-4. vyd. vyslo pod nazvem: Logopedicka prevence
Predmet. heslo       deti s vadami reci
Predmet. heslo       vyvoj reci
Predmet. heslo       poruchy reci
Predmet. heslo       logopedie
Hlavni zahlavi       Bezdekova, Jana
Nazev                Ucime nase dite mluvit : recova vychova ditete od narozeni do sedmi let / Jana Bezdekova
Vydani               1. vyd.
Nakl. udaje          Velke Bilovice : TeMi CZ, 2008
Popis (rozsah)       194 s. : il., noty ; 30 cm
ISBN                 978-80-87156-02-5 (broz.)
Poznamka             "Cast nakladu vydana pro DJ - Knihy s.r.o."--Rub tit. s.
Poznamka             Terminologicky slovnik
Poznamka             Obsahuje bibliografii
Predmet. heslo       vyvoj reci
Predmet. heslo       recove dovednosti
Predmet. heslo       logopedie
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.11.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu