Obec Nová Skřenež
Text dotazu
Prosím Vás, existovala v okrese Hradec Králové obec: Nová Skřenež? Kam se popř. mohu obrátit? Děkuji
Odpověď
Obec Nová Skřenež jsme nikde nenalezli, ale existovala a stále i je obec Nová Skřeněř u Nového Bydžova, okres Hradec Králové.
NOVÁ SKŘENĚŘ v r. 1850 pod názvem Nová Skřeněř (Skřeníř) osada obce Stará Skřeníř v okr. Nový Bydžov, v r. 1869 pod názvem Nová Skřeněř (Skřeníř) sada obce Skřeníř v okrese Nový Bydžov, v r. 1880-1890 pod názvem Nová Skřeneř osada obce Nová Skřeneř (Skřeníř) v okr. Nový Bydžov, v r. 1900 obec v okr. Nový Bydžov, v r. 1910-1921 pod názvem Nová Skřeneř obec v okrese Nový Bydžov, v r. 1930-1950 obec v okrese Nový Bydžov, v r. 1961-1970 osada obce Starý Bydžov v okrese Hradec Králové (Retrospektivní lexikon obcí Československé socialistické republiky 1850 - 1970,II. díl, svazek 1.Praha: Statistické a evidenční vydavatelství, 1978, s. 36.)
NOVÁ SKŘENĚŘ část obce Nový Bydžov, okres Hradec Králové (Statistický lexikon obcí České republiky 2005: podle správního rozdělení k 1.1.2005 a výsledků sčítání lidu, domů a bytů k 1. březnu 2001. Praha: Ottovo nakladatelství 2005, s.676.)
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
13.02.2008 15:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu