Obchodní bilance ČR - Německo
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli existují nějaké tituly věnující se problematice vzájemné obchodní bilance mezi ČR a Německem.
Odpověď
Dobrý den, předem bychom se rádi omluvili za opožděnou odpověď na Váš dotaz. Bohužel k tématu obchodní bilance mezi ČR a Německem jsme nalezli převážně dokumenty mapující obchodní vztahy těchto dvou států z historické perspektivy.
Pro vyhledávání jsme použili elektronický katalog NK CŘ - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
1) KUNTEOVÁ, Ivana. Vývoj zahraničněobchodních vztahů Československa s oběma německými státy. Praha : Výzkumný ústav vnějších ekonomických vztahů, 1990. 15 s. ; 20 cm.
2) Konkurence i partnerství : německé a československé hospodářství v letech 1918-1945 / editoři Boris Barth ... [et al.]. Praha: Karolinum, 1999. 302 s. ; 21 cm. ISBN 80-7184-708-9
3) Deutschland - Tschechien : eine Partnerschaft auf Gegenseitigkeit?. Dresden : Wissenschaftliche Gesellschaft für Marktorientierte Unternehmensführung, 1997. 69 s. ; 24 cm. ISBN 3-9805404-3-X
4) TEICHOVÁ, Alice. Německá hospodářská politika v českých zemích v letech 1939-1945. Praha : Vysoká škola ekonomická, 1998. 66 s. ; 21 cm. ISBN 80-7079-153-5
5) KUBŮ, Eduard. Německo - zahraničněpolitické dilema Edvarda Beneše : (hospodářské vztahy s Německem v československé zahraniční politice let 1918
- 1924). Praha : Karolinum, 1994. 141 s., [6] s. tab. ; 23 cm. ISBN 80-7066-853-9
6) ENGELS, Silvia. Deutsche Wirtschaft - Gestalter der Ostpolitik? : die Bedeutung der Wirtschaftsbeziehungen für die Regierungspolitik: die Bundesrepublik Deutschland und Polen, Ungarn sowie die Tschechoslowakei 1985-1992. Köln : SH-Verlag, c1998. 517 s. : il. ; 21 cm. ISBN 3-89498-066-4
Aktuálnější informace byste snad mohl nalézt v publikaci:
NEŠVERA, Václav a kol. Vnější ekonomické vztahy České republiky. Hronov : Grafické závody Hronov, 2003. 312 s. : il. ; 21 cm. ISBN 80-239-0420-5
Přínosnější by pro Vás mohli být následující články z článkové databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl):
1) Německo je stále významným partnerem / (jbn). In: Hospodářské noviny. ISSN 0862-9587. Roč. 41, č. 31 (19970213), s. 2
2) HLADÍK, Josef. Ztráta schopnosti konkurovat. In: Lidové noviny. ISSN 0862-5921. Roč. 10, č. 145 (19970623), s. 8
3) LAVIČKA, Václav. Česká republika a Německo stále posilují vzájemné obchodní vazby. In: Mladá fronta Dnes. ISSN 1210-1168. Roč. 8, č. 228 (19970929), s. 14
4) Česko-německé hospodářské vztahy. In: Kapitál. ISSN 1211-748X. Č. 7 (200007), s. 82-83
5) WANKA, Siegfried. Česko-německé podnikání pod lupou. In: Hospodářské noviny. ISSN 0862-9587. Roč. 42, č. 235 (19981203), s. 6
Mohl byste využít také statistiky zahraničního obchodu dostupné na stránkách Českého statistického úřadu
(http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/zahranicni_obchod_ekon) nebo Ministerstva průmyslu a obchodu ČR (http://www.mpo.cz/cz/zahranicni-obchod/statistika-zahr-obchod/).
Další zdroje by Vám mohly doporučit ještě knihovny zaměřené na oblast ekonomie, např. Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE v Praze
(http://ciks.vse.cz) nebo Knihovna CERGE-EI (http://www.cerge.cuni.cz/library/default.asp).
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.04.2009 10:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu