Nový dokument v knihovně, zpracování dokumentů
Text dotazu
Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o nějaký odkaz na internetové stránky, kde bych se dozvěděla podrobnější informace o příjmu nového dokumentu do knihovny, o jeho prvotní evidenci a zpracování? Z praxe trochu vím, jak se postupuje, ale ráda bych si informace doplnila. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo nalézt žádnou webovou stránku, která by popisovala přijímání nových dokumentů v knihovně s jejich následujícím zpracováním. Okrajově by Vám mohl pomoci pouze portál Informace pro knihovny, sekce Odborné činnosti a poradenství, http://knihovnam.nkp.cz/.
Dále uvádíme publikace nalezené v databázi Knihovny knihovnické literatury - KKL (http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=KKL):
1) JURČACKOVÁ, Zora. Spracovanie dokumentov v knižniciach a informačných inštitúciách : teoretické základy a perspektívy. Bratislava : Centrum vedecko-technických informácií SR, 1997. 135 s. ISBN 80-85165-64-3.
2) JAKUBÍČEK, Milan. Evidence, revize, ztráty a obsahové prověrky fondů knihoven. Brno : Státní vědecká knihovna, 1984. 42 s.
3) KIŠŠOVÁ, Jaroslava. Knižničné spracovanie a uloženie informačných fondov. Bratislava : Slovenská technická knižnica, 1974. 111 s.
4) Organizace knihovních fondů a katalogů :nprůzkumová verze učebních textů pro střední knihovnické školy. Praha : Státní knihovna ČSSR, 1967. 282 s.
5) Evidence a revize knihovních fondů. In: Čtenář. -- ISSN 0011-2321. -- roč. 50, č. 6 (1998), s. 180-181
6) Prvotní zpracování knih. In: Knihovna. -- č. 1 (1994), nestr.
7) STRAKA, Josef. Budování informačních fondů. Díl 2, Metodika, technika, organizace. Praha : UVTEI-Institut pro mimoškolní vzdělávání, 1982. 131 s.
8) ULMANNOVÁ, Renata. Metodika budování informačních fondů v odborných knihovnách. Praha : UVTEI, 1988. 216 s.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2007 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu