noviny z období trvání první československé republiky
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, bylo by možné u Vás nahlédnout do výtisků českých, popř. zahraničních (německých, anglických, franouzských) novin z období trvání první československé republiky?
Děkuji mockrát.
Odpověď
Dobrý den,
v papírové podobě, aby nedošlo k poškození,  se deníky v Národní knihovně z období První republiky (1918-1938) většinou nepůjčují.
Zpravidla jsou převedeny na mikrofilm anebo zdigitalizované. Do novin z uvedeného období  je možné v Národní knihovně  nahlédnout především v systému Kramerius, http://kramerius.nkp.cz.
Jedná se o tyto deníky : Lidové noviny, Národní listy,Český deník,  Československá republika (1920-23) a týdeníky Fronta (1927-1939), Týdeník - zemědělské a družstevní listy.
Deníky je možné také si  vypůjčit na mikrofilmu a prohlížet si je ve čtečce.
Pokud jde o zahraniční periodika, uedete-li nám konkrétní titul, prověříme, zda je u nás dostupný.
Podmínkou pro výpůjčky (a další služby) z fondu Národní knihovny je průkaz čtenáře NK ČR, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Pro_uzivatele_a_navstevniky&submenu2=16.
Pro Vaši informaci uvádíme, že kromě Národní knihovny, má česká periodika také knihovna Národního muzea, http://www.nm.cz/Knihovna-NM/.
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2012 13:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu