Noviny na Plzeňsku v roce 1938
Text dotazu
Jaké vycházely v Plzni noviny a zpravodajské časopisy v roce 1938 a dále za období Druhé republiky? děkuji
Odpověď
Doporučuji Vám následující bibliografie z fondu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje (SVK PK):
Soupis periodik vydávaných v Plzni 1835-1974 / sestavila Ludmila Vysoká. -- Plzeň : Státní vědecká knihovna, 1983. -- 92 s.
Soupis legálních novin, časopisů a úředních věstníků v českých zemích z let 1939-1945 / Tomáš Pasák. -- 1. vyd.. -- Praha : Univerzita Karlova, 1980. -- 441 s.
Oba tituly je možné prostudovat v jedné ze studoven naší knihovny.
Z těchto bibliografií Vám uvádím výběrově následující tituly vydávané v Plzni v letech 1938 - 1945
Český deník (do 22.8.1944) - kmenová signatura 783
Český směr (do 1940) - kmenová signatura 7116
Nová doba (do 3.5.1945) - kmenová signatura 7102
Plzeňský kraj (do 1942) - kmenová signatura 744
Westböhmische Tageszeitung (do 1.4.1938) - kmenová signatura 7104
Westböhmische Zeitung (1943 - 20.4.1945) - kmenová signatura 7176
Periodika lze v SVK PK půjčovat pouze prezenčně (tj. do studoven). Je nutno je objednat z uzavřených skladišť prostřednictvím obsluhy studoven. K výpůjčce je nutné znát kompletní signaturu, kterou je možné dohledat v lístkových katalozích na http://katif.svkpl.cz/nris - Jmenný katalog periodik -lístky řazeny podle názvu.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
16.11.2007 11:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu