noviny, které vycházely v československu v letech 1937 až 1939
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych touto cestou poradit, jaké noviny vycházely na území
Československa v letech 1937 až 1939 a zda je možné si některé z těchto
novin ve Vaší knihovně prostudovat. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
informace o periodickém tisku vydávaném na území Československa v letech 1937-1939 získáte např. v následujících publikacích:
Zejména Vám doporučujeme:
*KUBÍČEK, Jaromír a kol. Česká retrospektivní bibliografie. Řada 1, Noviny. Díl 2, Noviny České republiky 1919-1945 (CERBI N2). Brno : Sdružení knihoven ČR, 2004. 2 sv. (446, 276 s.). ISBN 80-86249-27-1 (Sdružení knihoven ČR : soubor Noviny : váz.) * 80-86249-28-X (Sdružení knihoven ČR : část 1 : váz.) * 80-86249-29-8 (Sdružení knihoven ČR : část 2 : váz.)
-v této publikaci naleznete i chronologický rejstřík, podle kterého můžete určit periodika vydávaná v požadovaných letech
*PASÁK, Tomáš. Soupis legálních novin, časopisů a úředních věstníků v českých zemích z let 1939-1945. 1. vyd.. Praha : Univerzita Karlova, 1980. 441, [1] s.
*KUBÍČEK, Jaromír. Bibliografie novin a časopisů na Moravě a ve Slezsku v letech 1918-1945. 1. vyd.. Praha : MON, 1989. 444 s. ISBN 80-7051-000-5.
Publikace jsou dostupné po objednání prostřednictvím online katalogu NKC ( http://sigma.nkp.cz/F/ ) pro prezenční studium ve studovnách NK ČR, dále v Referenčním centru po předložení platného čtenářského průkazu nebo platné jednodenní vstupenky (informace o studovně jejích službách- http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm )
Dostupnost novin uvedených ve výše doporučených publikacích v Národní knihovně ČR zjistíte opět prostřednictvím online katalogu NKC, http://sigma.nkp.cz/F/ , případně v naskenovaných Generálních katalozích I a III (http://katif.nkp.cz/katalogy.aspx ). Vzhledem k fyzickému stavu mohou být u novin z tohoto období některé měsíce vyřazeny z půjčování, případně nahrazeny mikrofilmy nebo digitálními kopiemi dostupnými v NK ČR prostřednictvím systému Kramerius (http://kramerius.nkp.cz ).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.04.2008 17:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu