Nové trendy v cestovním ruchu - gap year
Text dotazu
Dobrý den,
sháním publikace pro mou BP na téma Nové trendy v cestovním ruchu se zaměřením na gap year, neboli cestování v přechodný rok, kdy lidé si udělají ve svém životě pauzu mezi studiem a kariérou nebo při změně práce nebo při odchodu z práce do důchodu.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
nové trendy v cestovním ruchu popisují například knihy:
* KOTÍKOVÁ, Halina. Nové trendy v nabídce cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Grada, 2013. 207 s. ISBN 978-80-247-4603-6 (http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002506637&local_base=NKC )
* BOROVSKÝ, Juraj, SMOLKOVÁ, Eva a NIŇAJOVÁ, Iveta. Cestovný ruch: trendy a perspektívy. 1. vyd. Bratislava: Iura Edition, 2008. 280 s. Ekonómia. ISBN 978-80-8078-215-3. (http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002011122&local_base=NKC ) (Online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph22.nkp.cz/cze/nkc )
Dále můžete využít online licencované databáze knihoven k dohledání odborných článků na dané téma. (Přehled licencovaných online databází Národní knihovny ČR je k dispozici  zde: http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju
Příklad vybraných článků z licencovaných databází:
* LYONS, K; et al. Gap year volunteer tourism. Myths of Global Citizenship?. Annals of Tourism Research. 39, 361-378, Jan. 1, 2012. ISSN: 0160-7383.
* SIMPSON, K. 'Doing development': the gap year, volunteer-tourists and a popular practice of development. Journal of International Development. 16, 5, 681-692, July 2004. ISSN: 09541748.
* O'REILLY, CC. From drifter to gap year tourist. Mainstreaming Backpacker Travel. Annals of Tourism Research. 33, 998-1017, Jan. 1, 2006. ISSN: 0160-7383 aj.
Vybrané články z českých periodik (databáze ANL: Výběr článků v českých novinách, časopisech a sbornících: http://aleph22.nkp.cz/cze/anl )
* STRNAD, Pavel. Nové trendy v cestovním ruchu. In: Ploučnice a její přínos pro region z hlediska cestovního ruchu. Mimoň: Město Mimoň, 2006. s. 56-60. ISBN 80-239-7312-6.
* DĚDKOVÁ, Jaroslava, HONZÁKOVÁ, Iveta a MYSLIVCOVÁ, Světlana. Trendy v marketingu cestovního ruchu. In: Ploučnice a její přínos pro region z hlediska cestovního ruchu. Mimoň: Město Mimoň, 2006. s. 65-67. ISBN 80-239-7312-6.
Zahraniční publikace (Google books):
* BENSON, Angela M. Volunteer Tourism: Theoretical Frameworks and Practical Applications. Contemporary Geographies of Leisure, Tourism and Mobility. Routledge, 2010. 288 s.  ISBN 113698934X, 9781136989346
* BARNES, Jonathan. The Gap-year Guidebook 2013: Everything You Need to Know about Taking a Gap-year Or Year Out. John Catt Educational Ltd, 2012, 510 s. ISBN       1908095601, 9781908095602.
* WHITE, Kristin M. The Complete Guide to the Gap Year: The Best Things to Do Between High School and College. John Wiley & Sons, 2009, 264 s. ISBN 0470501219, 9780470501214.
* HAIGLER, Karl; NELSON, Rae. The Gap-Year Advantage: Helping Your Child Benefit from Time Off Before or During College. Macmillan, 2005, 240 s. ISBN 1466824328, 9781466824324.
* Youth Travel Matters: Understanding the Global Phenomenon of Youth Travel. World Tourism Organization, 2008. 103 s.  ISBN 9284412390, 9789284412396.
Internetové doporučené zdroje:
* http://www.cestovatel.cz/clanky/youth-travel-mladi-cestovatele/
* http://www.atlas-euro.org/pages/pdf/FINAL_Industry_Report.pdf
* http://www.wysetc.org/?page=about_us
* http://www.firstgapyear.com/index.html
* http://www.the-backpacking-site.com/gap-year.html
Další vhodnou literaturu můžete dohledat prostřednictvím již zmíněného Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc , Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc a Jednotné informační brány: http://www.jib.cz . Přehled vhodné zahraniční literatury k tématu nabízí souborný katalog OCLC - Worldcat: www.worldcat.org či Google Books: http://books.google.cz/, využít můžete i již zmíněné licencované databáze a volné článkové databáze Google Scholar: https://scholar.google.cz/ či Primo Central: http://mlplus.hosted.exlibrisgroup.com/primo_library/libweb/action/search.do?vid=420NKP_V1 apod.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.04.2015 14:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu