Nocování v karavanu v Itálii
Text dotazu
Dobrý den,chceme letos s karavanem 2 týdny cestovat po Itálii s neurčeným cílem pobytu,někde přenocovat jednu,jinde i více nocí. Je zakázáno takto nocovat i na parkovištích, nebo třeba ve vesnici? Vím že se nesmí nocovat na pobřeží. Jak je to tedy s nocováním v karavanu,pokud nechceme každou noc do kempu? Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
parkování s karavanem mimo vyhrazené zóny není v Itálii  oficiálně povoleno. V zemi ovšem existuje celkem rozsáhlá síť parkovacích míst pro karavany tzv. STPL (stellplatzy), které jsou určeny k zaparkování karavanu i mimo kempy.  Tato místa většinou umožňují i připojení k elektrické síti, napuštění a vypuštění vody, WC apod. Parkování na těchto místech je buď zadarmo či za mírný poplatek.
Přehled STPL míst v Itálii uvádí mimo jiné internetová stránka: http://womosp.wo.ohost.de/womo_SP_I.asc
V Německu je vydáván  atlas možných zastavení s karavanem v Evropě.  Viz http://www.mise.cz/ccc/?page_id=214 (česká obdoba tohoto atlasu bohužel prozatím neexistuje)
Na internetu se danému tématu věnují např. následující články:
* http://www.hrscata.cz/karavanink/na-divoko-na-stpl-nebo-do-kempu
* http://www.svetadily.cz/auto-moto-dovolena/Autem-do-Italie.php
Dalším zdrojem informací pro Vás mohou být časopisy, které se věnují tématu cestování karavanem:
*  Caravaning : magazín volného času pro přátele caravaningu a campingu . Praha : Vladimír Pospíšil, 2000-2006.
*  Caravan : magazine. Praha : Yacht, 2001-
Užitečné informace a poznatky z cest nabízejí také diskusní fóra:
* http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=12589
* http://www.caravan24.cz/forum/index.php
* http://forum.karavan-forum.cz/viewforum.php?f=3
a internetové stránky o cestování karavanem (např.):
http://www.cesty-karavanem.wgz.cz/z-ciziny/italie-sicilie-cast-1.html
http://italie.svetadily.cz/clanky/Desetidenni-putovani-karavanem-po-Sardinii
Přejeme, ať se Vám dovolená vydaří.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.06.2012 10:08
Kamil píše:
Sobota 02.05.2015 10:13
Děkuji za skvělé tipy na úžasné stránky. Máme v plánu si půjčit toto obytné auto http://www.vkaravanu.cz/pronajem-obytneho-vozu a přesně po těchto informacích jsme pátrali! Ještě jednou moc díky za užitečné rady!
PSK - admin píše:
Pondělí 04.05.2015 08:47
Děkujeme. Přejeme mnoho krásných zážitků z cest.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu