Noc v muzeu/ Night at the Museum
Text dotazu
Mohla bych se vás zeptat: Film Noc v muzeu se natáčel v jednom muzeu nebo více? A ještě prosím: V jakém (případně jakých) muzeích se tento film natáčel. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobry den, odkazy na americkou akcni komedii rodinneho typu z roku 2006 Noc v muzeu/ Night at the Museum, rezie Shawn Levy, hraji napr. Ben Stiller a Robin Williams, najdete na internetu pomoci ruznych vyhledavacu. Jsou tam i recenze a ohlasy divaku. Na ukazku posilam:
Zajímavosti: Původně se mělo natáčet v Montrealu, ale kvůli Benu Stillerovi se přesunulo do jeho oblíbeného Vancouveru...[--] Budova, kde se odehrává téměř celý děj, byla postavená ve studiu ve Vancouveru a byla inspirována Národním muzeem v New Yorku, která posloužila pro externí záběry. [--] Opička Dexter prošla několikatýdenním tréninkem, než se naučila fackovat. Cvičená opička se jmenuje ve skutečnosti Crystal. [--] Návštěvnost Národního muzea v New Yorku se skutečně zvedla o 20 % během následujících prázdnin po uvedení filmu. [--] ...
Přestože filmaři využili skutečného Přírodovědného muzea pro záběry exteriérů, natáčení v jeho vnitřních prostorách bylo vzhledem k náplni scén vyloučeno. Proto se rozhodli vybudovat všechny divy, které jsou v muzeu k vidění, v obrovském studiu ve Vancouveru.
Dalsi informace o nataceni filmu by mohly byt v clancich ruznych ceskych i zahranicnich (hlavne americkych) casopisu. Vyhledavanim v techto zdrojich se ale nase sluzba nezabyva a ani je vetsinou nema k dispozici. Myslim, ze byste se mohla zkusit obratit s dotazem na:
American Film Institute
2021 N. Western Avenue
Los Angeles, CA 90027-1657
323.856.7600
323.467.4578 Fax
http://www.afi.com/about/whatis.aspx
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.11.2007 09:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu