Nezaměstnanost
Text dotazu
Dobrý den, prosím Vás o doporučení literatury vhodné ke zpracování bakalářské práce týkající se vývoje nezaměstnanosti v České republice od roku 1991. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, pro svou práci byste mohla využít následující dokumenty, které jsme vyhledali v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
* Ekonomická aktivita, zaměstnanost a nezaměstnanost v České republice v letech 1990-1993. Praha : Český statistický úřad, 1994. -- 23 s., [7] s.
tab. : tab. ; 30 cm.
* HÁJEK, Mojmír et al. Makroekonomická analýza české ekonomiky : (1990 - 1994). Praha : Institut ekonomie České národní banky, 1995. 94 s. : tab., grafy ; 21 cm.
* ekonomický vývoj * hrubý domácí produkt * inflace * investice * makroekonomické analýzy * nezaměstnanost * produktivita * průmyslová struktura * vnější ekonomické vztahy
* studie * statistické přehledy
* JANÁČEK, Kamil. Unemployment and Labour Market in Czechoslovakia (Czech Republic) 1990 - 1992. Praha : Institut ekonomie České národní banky, 1993. 39 s. : tb. ; 21 cm.
* Vývoj nezaměstnanosti v Moravskoslezském kraji / zpracoval KR Ostrava, odbor informačních služeb. Ostrava : Český statistický úřad, Krajská reprezentace Ostrava, 2003. 15 s. : il. ; 30 cm. ISBN 80-250-0655-7 (brož.).
* Vývoj nezaměstnanosti v Plzeňském kraji v letech 2000 až 2006 [elektronický zdroj]. Plzeň : Český statistický úřad, 2007. 1 CD-ROM : barev. ; 12 cm. ISBN 978-80-250-1533-9.
Dostupný z WWW: http://www.czso.cz/xp/edicniplan.nsf/p/13-3232-07
* Vývoj nezaměstnanosti v Ústeckém kraji / zpracoval ČSÚ, Krajská reprezentace Ústí nad Labem. Ústí nad Labem : Český statistický úřad, Krajská reprezentace Ústí nad Labem, 2004. 74 s. : barev. il., mapy ; 30 cm. ISBN 80-250-0917-3 (kroužkový blok).
* Vývoj zaměstnanosti a nezaměstnanosti v České republice a regionech v letech 1991 až 1995 / zpracoval kolektiv autorů ... pod vedením Bohuslava Mejstříka. Praha : Český statistický úřad, 1997. 49, 59 s. : il., barev. mapy ; 30 cm. ISBN 80-85949-93-8 (brož.).
* Zaměstnanost a nezaměstnanost v České republice podle výsledků výběrového šetření pracovních sil : roční průměry ... / zpracoval Odbor statistiky zaměstnanosti a mezd. Sv. I (2005)-. Praha : Český statistický úřad, 2006-. --    sv. ; 30 cm. Ročenka.
* zaměstnanost -- Česko -- 2001-      * nezaměstnanost -- Česko -- 2001-
* statistiky
* Zaměstnanost a nezaměstnanost v ČR podle výsledků výběrového šetření pracovních sil. -- [Č. jaro (1995)-. -- Praha : Český statistický úřad, [1995]-. --     sv. ; 30 cm. 4x ročně.
Relevantní informace můžete nalézt i v článcích, pro vyhledání jsme použili článkovou databázi ANL -Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl). Uvádíme pouze několik článků na ukázku, kompletní přehled získáte zadáním klíčových slov nezaměstn? and vývoj? do pole předmět.
* Maca, Erich; BODEČKOVÁ, Božena. Analýza vývoje nezaměstnanosti v krajích České republiky. In: Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis. Brno. ISSN 1211-8516. Roč. 50, č. 6 (2002), s. 39-50
* nezaměstnanost -- vývoj -- Česko -- r. 1990-2000
* Analýza vývoje zaměstnanosti a nezaměstnanosti v České republice v roce
1998 / Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Zkrácená verze ministerské analýzy. In: Veřejná správa '99. ISSN 0027-7009. Roč. 10, č. 18 (1999).
* CHLAD, Miloslav. Ekonomický vývoj v České republice : Nezaměstnanost. [Část 3]. In: Plzeňský deník. -- Plzeň. ISSN 1210-5139. Roč. 4, č. 284 (19951205), s. 16.
* SPĚVÁČEK, Vojtěch et al. Makroekonomický vývoj České republiky v letech 1996-2004. In: Politická ekonomie. ISSN 0032-3233. Roč. 54, č. 2 (2006), s. 147-169.
Dále doporučujeme webové stránky Českého statistického úřadu a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR:
Český statistický úřad:
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/zamestnanost_nezamestnanost_prace
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/cr_od_roku_1989 - níže na stránce http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/statisticke_rocenky_ceske_republiky
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR:
http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz
Pokud byste potřebovala doporučit ještě další zdroje, můžete se obrátit také např. na Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze (http://ciks.vse.cz).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.12.2009 13:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu