německá literatura
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o info, zda-li se u vás nachází knihy od Friedricha Schilera - Úklady
a láska; a Panna Orleánská v českém překladu; a zda je možné se je vypůjčit
na měsíc.
Odpověď
Dobrý den,
báze NKC - online katalog naší knihovny je volně dostupný na našich stránkách http://sigma.nkp.cz/F .Všechny tituly, které byly vydány na našem území a NK ČR je půjčuje domů na 1 měsíc, jsou zde již zpracovány. Přístup do katalogu má kdokoliv, objednávat může pouze registrovaný uživatel.
Pokud na informaci pospícháte, je rychlejší využít naší bázi přímo, služba Ptejte se knihovny vyřizuje dotazy podle data/hodiny doručení (dneska jsme udělali výjimku).
V bázi NKC je několik vydání od různých překladatelů titulu Úklady a láska (12 x), prosíme, vyberte si to vydání, které potřebujete.
Pokud je jedno, jaké je to vydání, tak vydání z roku 1959 je půjčitelné domů, ale v současné době je tento exemplář do 13/7 půjčený:
Loupežníci ; Fiesco ; Úklady a láska ; Don Carlos / Friedrich Schiller ; [přeložili Pavel Eisner a Dagmar Eisnerová (Úklady a láska), Valter Feldstein (Fiesco a Don Carlos) a Otokar Fischer (Loupežníci - překlad doplněn a revidován Jiřím Hájkem)]. Praha : SNKLHU, 1959. 689 s. ; 21 cm
Volné je v tuto chvíli vydání:
Schiller, Friedrich. Úklady a láska : občanská truchlohra v 5 dějstvích / Friedrich Schiller ; Z něm. orig. Kabale und Liebe. (Horenausgabe von Schillers Sämtlichen Werken) přel. Pavel Eisner a Dagmar Eisnerová ; Doslov: František Götz. Praha : Orbis, 1959.
Stejně můžete postupovat, tzn. se podívat do odkazu Exempláře, i u dalších vydání.
Taktéž postupujte i u titulu Panna Orleánské, volné je v tuto chvíli vydání z roku 1959.
Schiller, Friedrich, 1759-1805. Valdštejn ; Marie Stuartovna ; Panna Orleánská / Friedrich Schiller ; [přeložil Valter Feldstein (Panna Orleánská) a Vladimír Šrámek (Valdštejn a Marie Stuartovna) ; předmluvu napsal Jiří Hájek]. Praha : Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1958. 681 s.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.07.2009 08:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu