nekrologia
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě, jaká nekrologia se vyskytují na území naší republiky, popřípadě na tomto území vznikly. Píši seminární práci o nekrologiích, přímo o nerkologiu podlažickém. a mám uvést další příklady výskytu nerkologií na našem území. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, publikaci, která by přímo pojednávala o nekrologiích na našem území, jsme přímo nenalezli. Uvádíme Vám však diplomové práce, které vznikly na toto téma a také vybrané internetové odkazy.
* Česká nekrologia doby předhusitské jako historický pramen [rukopis] / Tomáš Šimek..  1959.. 107 s.
* Česká nekrologia doby předhusitské jako historický pramen. Přílohy [rukopis] / Tomáš Šimek..  [1959]. 185 s.
-diplomové práce
- ve fondu FF MU Brno - ustredni knihovna, sign. d1046/1
www: http://knihomol.phil.muni.cz/knihovna/aktuality
* Svatojiřský klášter ve světle jeho nekrologických přípisků: jeden z méně užívaných pramenů ke klášterním dějinám  / Renáta Sádlová ; ved. dipl. práce Zdeňka Hledíková; [rukopis] Univerzita Karlova (Praha). 2004 178 s.
- FF UK, knihovna pomocných věd historických a archivního studia PVH - Diss
595
- vyhledávání přes Centrální katalog UK http://ckis.cuni.cz
* Neznámý český klášter doby lucemburské : duchcovské dominikánky ve světle klášterního nekrologia  / Ivan Hlaváček Česká republika. Ministerstvo vnitra. Odbor řízení archivnictví. Sborník archivních prací. 22/1 (1972), s. 163-182. ISSN 0036-5246 1972
- centrální katalog UK PRAHA, http://ckis.cuni.cz
http://jindrich.wz.cz/pvh/prehledne.html
- v dolní polovině stránky zpracované edice nekrologií, z nichž si lze udělat pěknou představu o nekrologiích u nás
http://klasterhajek.ic.cz/nekrologium.html
http://www.cesarch.cz/clanky.php?key=1163
http://www.encyklopedie.ckrumlov.cz/docs/cz/region_histor_nekroz.xml
Kontaktovat také můžete historický ústav AV ČR, který se také zabývá českými středověkými dějinami, viz. http://www.hiu.cas.cz/cs/ .
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.01.2009 11:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu