Nejvýznamnější světové burzy
Text dotazu
Nejvýznamnější světové burzy.
Jejich historie, činnost, zajímavosti o nich.
Odpověď
V níže uvedeném seznamu najdete dokumenty, ze kterých je možné čerpat
informace,
které potřebujete ke své práci
Další prameny lze dohledat v Souborném
katalogu VŠE na adrese http://library.vse.cz (k prohlížení zvolte možnost
HOST), závěrečné práce nejsou volně dostupné.
Dále můžete použít vyhledávání v souborných katalozích českých knihoven
prostřednictvím Jednotné informační brány
(http://www.jib.cz/V?RN=665319073).
Literatura:
Saunders, Anthony: Financial markets and institutions. Boston :
McGraw-Hill : Irwin, 2009.
Fulghieri, Paolo: Capital markets, financial intermediaries, and liquidity
supply. Fontainebleau : INSEAD, 1998.
Sheimo, Michael: International encyclopedia of the stock market. Chicago :
Fitzroy Dearborn, 1998.
Saler, Thomas D.: All about global investing. New York : John Wiley, c1996.
Pavlát, Vladislav: Kapitálové trhy a burzy ve světě. Praha : Grada, 1993.
Beneš, Václav: Burzy a burzovní obchody. Praha : Informatorium, 1992.
Block, Stanley B.: Study guide and workbook for use with Foundations of
financial management. Homewood : Irwin, 1992.
Dědič, Jan: Burza cenných papírů a komoditní burza. Praha : Prospektrum,
1992.
Rieger, Ludwig: Burzovní lexikon s více než 2000 hesly. Praha : Victoria
Publishing, 1992.
Koeser, Josef: Československé bankovní a bursovní zákony s prováděcími
nařízeními, ustanoveními daňovými a poplatkovými, vysvětlivkami,
judikaturou a statěmi o některých specielních bankovních obchodech. Praha :
Linhart, 1936.
Warshow, Robert Irving: Wall Street :  historie de la Bourse de New-York
des origines a 1930 / Robert Irving Warshow ; préface de Winston S.
Churchill. Paris : Payot, 1930.
Fousek, František: Příručka ku čtení bursovních a obchodních zpráv v denním
tisku. Praha : [s.n.], 1922.
Aupetit, Albert: Les grands marchés financiers. Paris : Librairie Félix
Alcan, 1912.
Internetové zdroje:
http://www.finance.cz/kapitalovy-trh/seznamy/svetove-burzy/
http://www.sfinance.cz/seznamy/svetove-burzy/
http://trhy.penize.cz/15868-svetove-burzy
http://www.finance.cz/kapitalovy-trh/informace/burza-praha/historie/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Burza_cenn%C3%BDch_pap%C3%ADr%C5%AF
http://studentka.sms.cz/seminarka/burzy
http://www.seminarky.cz/Burzy-a-cenne-papiry-subkategorie14
http://www.penize.cz/15865-historie-burz
http://www.finance.cz/kapitalovy-trh/informace/burza-praha/historie-burzovnictvi/
http://209.85.135.132/search?q=cache:tZ2Y-XiptwAJ:www.myop.wz.cz/pdf/sem19.doc
+historie+sv%C4%9Btov%C3%BDch+burz&cd=10&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
http://www.finexpert.cz/Autori/Nejvetsi-krize-na-svetovych-burzach/sc-48-sr-1-a-23098/default.aspx
http://www.finance.cz/zpravy/finance/194224-kava-legalni-droga-na-burze/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
06.04.2010 13:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu