-
To se mi líbí
-
Doporučit
Jaké je nejvýše položené město v Evropě? St. Moritz? Davos? Arosa? Údaje na internetu se velmi různí. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
uvádíme údaje, které se nám podařilo zjistit pro Vámi jmenované obce:
- Davos leží ve výšce 1556 metrům.m., je druhým největším městem kantonu Graubünden a jedná se o klimatické lázně, sportovní a turistické středisko.
Zdroj : Malá čs.encyklopedie, Praha : Academia 1985
- u Sv. Mořice je udávána nadmořská výška 1856 m.n.,lyžařská oblast se pohybuje od 1750 do3303 m, pro předpověď počasí je měřena hodnota 1767 m.n.
http://www.stmoritz.ch/
Pro hlavní město tohoto kantonu, Arosu, je udávána výška 1775 m.n.m, lyžařská oblast leží v nadmořské výšce od 1800 do 2653 m n. m., Předpověď počasí se udáva pro výšku 2200 m.n.
Zdroje:
http://cz.snow-forecast.com/resorts/Arosa/6day/mid
http://en.wikipedia.org/wiki/Arosa
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/zzz/_zprava/684623
http://pocasi-hory.cz/predpoved-pocasi/detail/148-engadin-svaty-moric-st-moritz/yrno
http://proc-ne.ihned.cz/c1-22906580-noblesa-nejvyssiho-mesta-evropy
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
--
Národní knihovna ČR
02.01.2013 13:55