Největší stát na světě
Text dotazu
Prosím o zjištění, který stát na světě je největší.
Předem Vám děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobry den, pokud mate na mysli nejvetsi stat na svete podle rozlohy, pak je to Rusko. Zdroje:
Svetova nej
http://new.tours.cz/tours2005/servis/index_svetova_nej.php
Geograficky server
http://www.zemepis.com/rozloha.php
informace z roku 2002 - 1. Rusko, rozloha - 17 075 200 km2
Lexikon zemi 2003. - Praha: Fortuna Print, 2002.
str. 358: rozloha 17 175 400 km2, SP (svetove poradi) 1
LISCAK, Vladimir - FOJTIK, Pavel
Staty a uzemi sveta. Praha: Libri, 1998.
str. 728: rozloha: 17 075 400 km2 (z toho sous 16 995 800 km2)
Dalsi nej- nebo jine udaje (hustota obyvatel, nadmorska vyska apod.) se dozvite ve stejnych nebo podobnych zdrojich.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.02.2008 14:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu