nejlepší hudební skupina
Text dotazu
Ahojky! Chtěla bych se zeptat jaká je nejlepší skupina na světě popřípadě i samostatný zpěvák/ačka.
Odpověď
Dobry den, v hudbe bohuzel neni mozne na rozdil od sportu jednoduse stanovit, ktery interpret je svetove nejlepsi. Pro orientaci by Vam snad mohly poslouzit ruzne ceny, ktere jsou ve svete vyhlasovany. Mezi vazena oceneni patri napr. ceny Grammy, ktere jsou v ramci 31 oblasti (pop, gospel, klasika atd.) udelovany ve 110 kategoriich. Dale jsou udelovany napr. World Music Award za nejprodavanejsi alba predesleho roku, MTV Video Music Awards nebo International Music Awards. Svoje ceny maji i ruzne hudebni casopisy, napr. Q Magazine vyhlasuje Q Awards.
The Grammy Awards - http://www.grammy.com/, http://en.wikipedia.org/wiki/Grammy_awards
* vitezove za rok 2006 -
http://www.grammy.com/GRAMMY_Awards/Winners/Results.aspx?title=&winner=&year
=2007&genreID=0&hp=1
* clanek k vyhlaseni Grammy za rok 2006 (11.2.2007) - http://www.muzikus.cz/novinky/Trio-Dixie-Chicks-dominovalo-cenam-Grammy~12~u
nor~2007/
* nominace pro rok 2007 -
http://www.grammy.com/GRAMMY_Awards/50th_show/list.aspx
World Music Awards - http://www.worldmusicawards.com/, http://en.wikipedia.org/wiki/World_Music_Awards
* vitezove za rok 2007 (4.11.2007) -
http://www.worldmusicawards.com/files/Final-Press-Release-WMA-2007.doc
* za rok 2007 -
http://revue.idnes.cz/cenam-world-music-awards-kralovala-sexy-rihanna-ft1-/lidicky.asp?c=A071105_235459_lidicky_koc
* za rok 2007 -
http://www.statl.eu/index.php/component/content/article/242-world-music-awar
ds
MTV Video Music Awards -
http://en.wikipedia.org/wiki/MTV_Video_Music_Award_for_Best_Group_Video
* vitezove za rok 2007 (9.9.2007) -
http://www.mtv.com/ontv/vma/2007/winners.jhtml
Q Awards 2007
* vitezove za rok 2007 (8.10.2007) - http://www2.qawards.co.uk/winners.html
International Music Awards 2007
* vitezove za rok 2007 (9.12.2007) - http://www.musicaid.org/awards.htm
Brit Awards - http://www.brits.co.uk/
* vitezove za rok 2007 (14.2.2007) -
http://en.wikipedia.org/wiki/2007_BRIT_Awards
Krome techto oceneni existuji i ruzne zebricky, ktere se snazi nalezt nejlepsi hudebni interprety bez ohledu na dobu pusobeni, pripadne zebricky interpretu v urcitem zanru (rap, punk, rock atd.):
* http://www.msnbc.msn.com/id/4595384/
*
http://classicrock.about.com/od/recommendationsandreviews/a/top100_bands.htm
* http://www.the-top-tens.com/lists/greatest-rock-band-of-all-time.asp
* http://www.the-top-tens.com/lists/most-popular-punk-rock-bands.asp
* http://www.the-top-tens.com/lists/greatest-classic-rock-bands.asp
* http://www.the-top-tens.com/lists/best-rap-group-ever.asp
* http://aktualne.centrum.cz/kultura/hudba/clanek.phtml?id=517107
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2008 15:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu