Nejchladnější obec
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych vědět název a polohu obce v ČR s celoročně nejnižší průměrnou teplotou.
Odpověď
Dobrý den,
ve zdrojích dostupných v NK ČR se nám nepodařilo najít zdroj, který by podal uspokojující odpověď na Váš dotaz. Informace, která obec v České republice má nejnižší průměrnou teplotu, není v níže uvedených pramenech obsažena.
Po zadání dotazu na server www.google.cz se objevila informace, že onou obcí je Horská Kvilda. Ovšem odkaz na stránku obce, kde bychom se dočetli více, byl nefunkční, nelze tedy zjistit správnost této informace. Přesto Vám uvádíme i polohu obce spolu se souřadnicemi: Horská Kvilda patří do Plzeňského kraje, okresu Klatovy; zeměpisná šířka- 49° 3' 33" , zeměpisná délka- 13° 33' 30" .
Místem s nejnižší průměrnou roční teplotou je Sněžka s 0,2°C.
Svůj dotaz můžete zaslat na Český hydrometeorologický ústav, odkaz viz http://www.chmi.cz/ .
Použitá literatura:
DAVID, Petr ; SOUKUP, Vladimír. 111 nej-- České republiky. Praha : Kartografie, 2005. 127, 58 s. : barev. il., mapy ; 31 cm
Školní atlas České republiky [kartografický dokument] / [vydala a zpracovala Kartografie Praha ; odpovědná redaktorka Pavla Tesaříková]. Měřítka různá. Praha : Kartografie, 2000. 1 atlas (32 s.) : barev. ; 30 cm
Velký atlas měst České republiky [kartografický dokument] : 72 map všech okresních měst + Česká republika 1:500 000 : Renault / vedoucí realizačního týmu V. Hrabal, M. Kročil, J. Skaličková. Měřítka různá. Brno : P.F. art : Renault, [1998]. 1 atlas (495 s.) : barev., il. ; 32 cm
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.12.2007 15:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu