nedělní magazín za druhé světové války
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na název jednoho magazínu,který by měl údajně vycházet i za 2. světové války. Potřebuju vědět zda se tento magazín
jmenoval Nedělní slovo nebo Nedělní listy... Předem děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
vycházela řada podobných periodik, ale žádné, které by přesně odpovídalo uvedeným názvům a době. Často jde o nedělní přílohy novin nebo nedělní vydání. Tak například:
Nedělní listy byly přílohou Hlasu národa, ale vycházely jen koncem 19. století (1886-1897),
České slovo mělo nedělní vydání, které se jmenovalo Nedělní České slovo.
Vycházel Nedělní list (který byl zastaven v r. 1945).
Informace o nedělních novinách, časopisech najdete dobře v bázi PER
(http://www.mzk.cz/katalogy/) Moravské zemské knihovny. Zde můžete zadat např. slovo nedělní, neděle a dostanete periodika, která měla slovo v názvu.
Možná zjistíte, že šlo ještě o jiný titul.
Podrobnější údaje o vydávání pak můžete najít podle přesného názvu v naskenovaném katalogu Katif (http://katif.nkp.cz/ - Generální katalog I, popř. III).
Literatura, kde najdete podobné údaje (knihy jsou k dispozici v NK a jistě i v jiných knihovnách):
Soupis legálních novin, časopisů a úředních věstníků v českých zemích z let 939-1945 / Tomáš Pasák. -- 1. vyd.. -- Praha : Univerzita Karlova, 1980. -- 441, [1] s. ; 8°
Noviny České republiky 1919-1945 / Jaromír Kubíček a kolektiv. -- Brno : družení knihoven ČR, 2004. -- 2 sv. (446, 276 s.) ; 25 cm
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.01.2008 12:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu