názvy ulic
Text dotazu
jak prisli ulice ke svemu nazvu????? ulice:
Na Sedlisti
Zapotocni
Na kozinci
Nad Boticem
U brehu
U potoka
V Nove Hostivari
Za Boticem
Kunicka
Z casoveho duvodu to nestiham.(do skoly) dekuji predem za vyrizeni
Odpověď
Vážený pane,
naše služba nezpracovává školní úlohy, jak jistě víte, a také neřešíme "zadání" v takovém rozsahu. Doporučujeme navštívit knihovnu, kde jsou k dispozici příručky. Využít lze služeb Národní knihovny nebo Městské knihovny na Mariánském náměstí, kde je specializovaná studovna pragensií.
Pražský uličník : encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství / zpracoval kolektiv autorů pod vedením Marka Lašťovky ; úvodní stať napsal Václav Ledvinka. -- 1. vyd.. -- Praha : Libri, 1997-1998. -- 2 sv. : il., mapy ; 21 cm
Ulicemi města Prahy od 14. století do dneška : Názvy mostů, nábřeží, náměstí, ostrovů, sadů a ulic hlavního města Prahy, jejich změny a výklad / Zprac. Jiří Čarek, Václav Hlavsa, Jos. Janáček a Václav Lím ; Obrázky podle soudobých kreseb a fot. nakreslil Mirko Jeníček. -- 1. vyd.. -- Praha : Orbis, 1958. -- 535, [2] s. : 64 s. fot. příl. ; 8°
Stehlíkův historický a orientační průvodce ulicemi hlavního města Prahy / Red. Franta Žáček, František Stehlík ; Ilustroval Fr. Žáček. -- Praha : František Stehlík, 1929. -- 621 - [I] s. : [IV] obr. tab. v textu - [I] plán ; 8°
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ozna%C4%8Dov%C3%A1n%C3%AD_ulic_a_ve%C5%99ejn%C3%BDch_prostranstv%C3%AD
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.11.2007 11:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu