název ulice "Mendíků"
Text dotazu
Dobrý den, zajímal by mne původ názvu ulice v Praze 4-Michli - "Mendíků", nedaří se mi vypátrat, co znamená, jak vznikl.
Odpověď
Dobrý den,
K původu pražské ulice Mendíků:
Mendíci - žebraví studenti středověkých univerzit V letech 1906 - 1940 se ulice jmenoval Smetanova podle hudebního skladatele Bedřicha Smetany V letech 1940 - 1945 se přejmenovala na Lišovskou podle města Lišov v jižních Čechách, které leží u Českých Budějovic.
Po okupaci tedy v letech 1945 - 1947 se název ulice vrátil k původnímu Smetanova a od roku 1948 se používá současný název Mendíků.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.07.2013 08:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu