Napoleon, zákoník
Text dotazu
potřebuju poradit kde bych našel něco o občanském zákoníku, který vydal Napoleon Bonaparte
Odpověď
Dobrý den,
velké množství informací o Code Civil či Code Napoleon ( Napoleonův občanský zákoník )naleznete na encyklopedických stránkách: http://www.answers.com/search?q=Code+Civil+%C4%8Di+Code+Napoleon . Dalším zdrojem je odkazová stránka :  https://cs.wikipedia.org/wiki/Code_civil .  Vše je ovšem v anglickém jazyce.
Z českých internetových zdrojů můžeme uvést:
* http://www.lawportal.cz/napoleonova-kodifikace-prava-a-code-civil/
V tištěné podobě naleznete obsáhlejší zmínku v českých publikacích:
Dějiny evropského kontinentálního práva : vysokoškolská právnická učebnice / kolektiv autorů Právnické fakulty UK. 2., dopl. vyd. Praha : Linde, 2004. ISBN 80-7201-490-0 (váz.) str. 332 - 335;
Hattenhauer, Hans. Evropské dějiny práva. Vyd. 1. Praha : C.H. Beck, 1998. ISBN 80-7179-056-7. str.468 - 470.
Pokud ovládáte francouzštinu, můžete ve Všeobecné studovně Národní knihovny prostudovat knihu, která se zabývá historií práva ve Francii:
Royer, Jean-Pierre. Histoire de la justice en France : de la monarchie absolue à la République. Paris : Presses Universitaires de France, 1996. ISBN 2-13-048113-2
Rouvier, Guillaume . Le code Napoléon : considéré dans ses rapports avec l’ordre social et avec la législation dont il fait partie. St. Petersbourg : A. Pluchart, 1816
Knihy naleznete v katalogu Národní knihovny: https://aleph.nkp.cz/cze/nkc
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2007 13:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu