Nakladatelství
Text dotazu
Dobrý den,
hodlám založit vlastní nakladatelství a chtěl bych se zeptat, co všechno musím učinit k realizaci tohoto kroku. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
potřebné informace ke zřízení a vedení nakladatelství můžete získat v následujících publikacích:
* PISTORIUS, Vladimir. Jak se dělá kniha: příručka pro nakladatele. 3. doplněné a přepracované vydaní. Příbram: Pistorius & Olšanská, 2011. 280 s. ISBN 978-80-87053-50-8.  Obsah knihy - http://toc.nkp.cz/NKC/201106/contents/nkc20102145529_1.pdf.
* WOLL, Thomas. Rukověť nakladatele: řemeslo, věda, umění. Praha: Signeta, 2002. 296 s. ISBN 80-902608-4-5.
* HALADA, Jan. Člověk a kniha. Praha: Karolinum, 1993. 120 s. ISBN 80-7066-767-2.
Články:
* LAJDAR, Milan. Co je zapotřebí k tomu, aby si autor založil nakladatelství?. Zlatý Máj roč. 36, č. 6 (1992), s. 363. . ISSN 0044-4871.
Právní aspekty zřízení a vedení nakladatelství uvádí článek:
* http://www.sckn.cz/ckt/legislativa.php?lang=cz
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím  Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc, Jednotné informační brány: http://www.jib.cz, články prostřednictvím databáze ANL : http://www.jib.cz  (a ANL+ : http://www.jib.cz ).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.12.2012 14:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu