Náklad Lidové demokracie
Text dotazu
Dobrý den,
snažím se zjistit možný náklad Lidové demokracie v jistých období a to
konkrétně 1945-48, 1948-69, 1969-1989, 1989-1994 (znám http://www.abccr.cz/
LD chybí).
Jinak by mi pomohla by mi jakákoliv rada, nasměrování na literaturu apod..
Odpověď
Dobry den,
k otazce, v jakem nakladu vychazela Lidova demokracie v letech 1945 - 1994, se nam podarilo dohledat tri ciselne udaje.  Adresar ceskoslovenskeho tisku
1948 uvadi 100 000 vytisku. V claneku na strankach Syndikatu novinaru jsou uvedeny skutecne naklady hlavnich deniku v roce 1968. Lidova demokracie v te dobe vychazela v nakladu 249 108 ( http://syndikat-novinaru.cz/12/42/122/1968/rijen). Bibliografie periodik vydavanych na uzemi Prahy v letech 1986 - 1990 uvadi pro dane obdobi naklad 210 000 vytisku, patecni Lidova damokraci vychazela v nakladu 320 000 kusu.
Proverovali jsme i udaje uvedene v tirazi nekterych rocniku periodika.Bohuzel, informace o nakladu zde nejsou uvedeny.
Zdroje:
*  Adresář československého tisku. Roč. 1. 1948 / [Předmluvu napsal Karel F.
Zieris]. Praha : Orbis, 1948.
*  Bibliografie periodik vydaných na území Prahy v letech 1986 - 1990.
Praha: Národní knihovna. 1992.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.08.2009 14:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu