muzikál Hello Dolly
Text dotazu
napište mi prosím odkaz kde je možno vyhledat obsah muzikálu hello dolly a
něco a autorech jde o referát na sš - děkuji
Odpověď
Dobrý den, dovolili bychom si Vás upozornit, že služba Ptejte se knihovny bohužel neslouží ke zpracování podkladů na referáty - http://www.ptejteseknihovny.cz/ask.php#pravidla.
Popis děje muzikálu Hello, Dolly! naleznete v angličtině např. ve Wikipedii
- http://en.wikipedia.org/wiki/Hello%2C_Dolly%21_%28musical%29. V češtině je muzikál velmi podrobně popsán v programu, který vydalo Divadlo F.X.Šaldy:
Michael Stewart, Jerry Herman : Hello, Dolly! : premiéry 2. a 3. října 1998 v Šaldově divadle : [program].  Liberec : Divadlo F.X. Šaldy, 1998. [32] s.
signatura: 54 H 178034 (registrovaní uživatelé NK ČR si program mohou objednat prostřednictvím el.katalogu NK ČR - báze NKC, http://sigma.nkp.cz/cze/nkc a studovat ho ve studovnách NK ČR)
- kapitoly:
Tajemství úspěchu jedné muzikálové legendy; Michael Stewart, scénárista; Jerry Herman, skladatel a textař písní; Osud muzikálu Hello, Dolly! v Čechách
Základní informace o muziálu jsme převzali z publikací Muzikál v Čechách a
Muzikál:
VANĚK, Jan J. Muzikál v Čechách aneb Velký svět v malé zemi. Praha :
Knihcentrum, 1998. s. 111. ISBN 80-86054-67-5.
SCHMIDT-JOOS, Siegfried. Muzikál. Praha : Supraphon, 1965. s. 220-221.
Hello, Dolly!
hudba a texty písní: Jerry Herman
libreto: Michael Stewart
premiéra: 16.1.1964 v New Yorku, St. James Theatre Předlohou k libretu byla populární komedie Thorntona Wildera Dohazovačka (The Matchmaker), která vycházela z  Nestroyovy komedie A jde se řádit.
Na internetu jsou zpracované i životopisy Jerryho Hermana (hudba a texty
písní) a Michaela Stewarta (libreto):
http://www.jerryherman.com/jerry.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Jerry_Herman
http://www.musicals101.com/who4b.htm#Herman
http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Stewart_%28playwright%29
http://www.musicals101.com/who8b.htm#Stewart
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.11.2007 09:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu