Multomat
Text dotazu
Po dědečkovi jsem zdědil dvě ampule cca 10 cm vysoké a 5 cm v průměru s neznámou tekutinou, uložené v sametem vyložených krabičkách s nápisem MULTOMAT a firmou ing. K. Stočes, Praha. Předmět může být z první republiky, maximálně do 1948. Dalo by se zjistit, o co šlo?
Odpověď
Bohužel jsme Vámi požadovanou informaci nenalezli ani v profesionálním vyhledávači výrobků a služeb na www.wlw.cz ani v naší firemní databázi (její záběr je cca posledních 10 let) a proto si Vás dovolujeme odkázat na:
Historický ústav AV ČR, v. v. i., oddělení dějin 20. století
Prosecká 76, 190 00 Praha 9
Vedoucí: PhDr. Jan Němeček, DrSc., kontaktní adresa: nemecek@hiu.cas.cz
Sekretariát: Drahomíra Jelečková, tel: 286 882 121, linka 245, e-mail: jeleckova@hiu.cas.cz
nebo na knihovnu Národního archivu
Archivní 4/2257, Praha 4 - Chodovec
vedoucí: Mgr. ŠATOCHINOVÁ Marie
tel.:974 847 305, 974 847 303
fax:974 847 218
e-mail: naknih@nacr.cz
Pro zjištění chemického rozboru obsahu ampulí můžete kontaktovat např. firmu Chemilu - chemickou a mikrobiologickou laboratoř.
Chemila
Č.p. 2936, Blažkova č. 5, 69501 Hodonín
Tel.: 518340919, Fax:  518340919, URL:  http://www.chemila.cz, e.mail: chemila@chemila.cz
Můžete se také obrátit na:
VŠCHT
Technická 5, 166 28 Praha 6
Ústav organické chemie:
Vedoucí: Prof. Ing. Jiří Svoboda, CSc., tel.: 220 444 182, e-mail: Jiri.Svoboda@vscht.cz
Sekretariát: Jana Kosařová, tel.: 220 444 164, fax: 220 444 288, e-mail: Jana.Kosarova@vscht.cz
Ústav technologie vody a prostředí:
Vedoucí: Doc. Ing. Pavel Jeníček, CSc., e-mail: Pavel.Jenicek@vscht.cz
Sekretariát: Petra Pikousová, tel.: 220 443 154, fax: 224 310 770, e-mail: Petra.Pikousova@vscht.cz
Obor
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
11.03.2008 11:32
Anonym píše:
Středa 15.02.2017 21:37
Jedná se o náplň do automatického hasícího přístroje. Nedávno jsem měl možnost toto zařízení vidět. Co je ve skleněných ampulich za hasební látku mi známo není
Tomas jekl píše:
Středa 19.04.2017 18:50
Docela snadno najitelny dokemet http://matica.sk/wp-content/uploads/2015/03/1934_1935.pdf. Na tomhle odkazu a hned se dozvis dost abys vedel vocode;)
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu