-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
mohla bych se, prosím, zeptat, jak řádně citovat multicitac? Procházela jsem mnoho návodů na správná citování, ale jsou uváděna jen pravidla pro tradiční citace. Jak je prosím možné zbombinovat více citací, aby se z nich stala multicitace?
Narazila jsem na tento pojem v obecném kontextu "citace a multicitace", neviděla jsem tedy užitou multicitaci, ale zajímaly mne obecné postupy tvorby multicitací. Pracuji s citacemi v harvardském systému, jsou daná pravidla citování, ale ve chvíli, kdy bych chtěla užít k citacím i multicitace, u nichž předpokládám, že jsou kombinací více zdrojů, nevím, jak tuto kombinaci je možné udělat a jak multicitaci řádně vytvořit, proto zajímalo mne zeptat se knihovny, abych pracovala s knižním zdrojem podle pravidel, v odborných příručkách, které mám k dispozici, jsem nic nenašla, a tak se snažím dohledat teoretické zázemí.
Děkuji Vám.
Dobrý den,
Je třeba řídit se dle platné normy ČSN ISO 690 01 0197. Jednodušší by bylo dát poznámku pod čarou a tam napsat oba zdroje, odděleny mezerou a tečkou v řádné bibliografické citaci. Pokud jde o Harvardský systém - v normě, na s. 27 je přímo uveden příklad:
The notion of an infisible college has been explored in the sciences (Crane 1972)………………………..or are reluctant to delegate (Smith 1980; Chapman 1981).
Nenazývala bych to určitě multicitací, ale citováním z několika zdrojů.
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
--
Národní knihovna ČR
31.03.2016 19:50