MUDr.Stanislav Drvota
Text dotazu
Zajímal by mě životopis St. Drvoty. Jak zemřel? A také bych ráda ráda znala totožnost umělců v jeho knize Osobnost a tvorba. Reprodukce jsou nekvalitní, černobílé. Bylo by zajímavé porovnat jejich další vývoj.
Odpověď
Dobrý den, MUDr.Stanislav Drvota, Csc se narodil 11.9.1929 ve Stochově, okres Kladno.
Po základní a střední škole vystudoval Fakultu  všeobecného lékařství v Praze, ukončil ji v roce 1953.
První atestaci získal v roce 1958, druhou atestaci v roce 1968, obě z oboru psychiatrie.
Od roku 1967 se stal soudním znalcem ve zdravotnictví v oboru psychiatrie.
Kandidátem věd se stal v roce 1967 za práci "Aktivace a emoce".
Docentem se stal v roce 1979 habilitační prací "Biologické základy chování".
Od roku 1984 se stal přednostou dětské psychiatrické kliniky fakuoty dětského lékařství v Motole.
zdroj : Psychiatři čeští a slovenští, 1984, adresář Praha : Výzkumný ústav psychiatrický, 1985, s. 31
V bázi autorit Národní knihovny ani v bázi autorit Národní lékařské knihovny ,http://www.nlk.cz datum úmrtí není uváděno. Ani dotazy u příslušných institucí se nám nepodařilo nic dalšího zjistit.
Pokud jde o reprodukce uměleckých děl v Drvotově knize, jde většinou o poměrně známé české autory. Reprodukce děl většiny z nich (patrně ne tatáž díla, mnohdy ale stylem blízká) najdete v níže uvedených publikacích:
České imaginativní umění / František Šmejkal ; [edičně připravila a dokumentaci sestavila Jana Šmejkalová]. -- Praha : Galerie Rudolfinum, 1996. -- 693 s. : il. (část. barev.) ; 30 cm
Dějiny českého výtvarného umění / [editoři Taťána Petrasová, Helena Lorenzová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Academia, 1984-    . --    sv. : il. (některé barev.), portréty, faksim. ; 34 cm  -- díl V. 1939/1958. 2005. 525 s. -- díl VI/1,2. 1958/2000. 2007. 2 sv. (526 s., s. 537-1140.)
Zkuste se prostřednictvím této služby obrátit na Národní lékařskou knihovnu
(www.nlk.cz) s dotazem k životopisu, pokud jde o otázky spojené s uměním, lze využít knihovnu Uměleckoprůmyslového muzea (http://www.knihovna.upm.cz/).
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.02.2008 18:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu