Moyzesova ulice
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, po kom je pojmenováná Moyzesova ulice v
Ostravě - Porubě. A popřípadně proč je po "tom někom" pojmenována. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
vysvětlení původu názvu "Moyzesova ulice" v Ostravě - Porubě můžete nalézt v osmém čísle časopisu PRIO (Porubská radnice informuje občany) z roku 2004.
Píše se zde:
"Moyzesova - 100 m dlouhá ulice má svůj název od roku 1961. Slovenský skladatel Alexander Moyzes (1909 -1984)patří k hlavním osobnostem meziválečné slovenské hudby. Je autorem orchestrálních děl, instrumentálních koncertů, opery Udatný král, komorních skladeb, úprav lidových písní, scénické, filmové a jiné hudby."
(http://www.moporuba.cz/cs/o-porube/media-a-zpravodajstvi/prio-radnicni-zpra
vodaj/archiv/archiv-casopisu-prio/prio_0804.pdf)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.12.2012 19:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu