Motivace k výkonu
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych ke své bakalářské práci
Pracovní motivace občanských zaměstnanců Armády České republiky doporučit
zdroje, ze kterých by bylo možné zjistit výsledky výzkumů provedených v
minulosti až do současnosti v oblasti motivace k výkonu v ČR,případně v
zahraničí. A rovněž výzkumů na toto téma provedených v armádě.
Odpověď
Dobrý den,
poměrně značné množství článků na téma "motivace zaměstnanců" můžete nalézt v rámci databáze ANL - Články v českých novinách, časopisech a sbornících: http://aleph.nkp.cz/cze/anl (pracovní motivace).
Jako příklad uvádíme články:
* DUCHÁČEK, Ludvík. Diagnostika pracovní motivace v několika současných českých firmách: empirický výzkum. Psychologie v ekonomické praxi. roč. 42, č. 1/2 (2007), s. 41-49.
* KRAUSOVÁ, Alice. Co skutečně motivuje zaměstnance? Kariéra Business. s. 1. Hospodářské noviny. roč. 45, č. 79 (20010423).
* JANEČEK, Václav. Motivační systém jako faktor zvyšování efektivnosti podniku. Ekonomie a Management.roč. 13, č. 1 (2010), s. 76-90.
* PŘIKRYL, Jan. Motivovat pracovníky je stále složitějším úkolem : Odměňování: PricewaterhouseCoopers zveřejnil výsledky letošního průzkumu PayWell. HN Kariéra Business. s. 1. Hospodářské noviny. roč. 47, č. 228 (20031124).
* WILLINGER, Anderson. Změny ve výplatách a motivačních odměnách top managementu. Kapitál. č. 1 (leden 2009), s. 38-39.
Taktéž knih vydaných k tématu "pracovní motivace" je poměrně značné množství. Jejich přehled naleznete prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc (pracovní motivace)
Další zdroje pro vyhledávání vhodné literatury k tématu:
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Portál Knihovny: https://www.knihovny.cz/
K dohledání zahraniční literatury k tématu můžete využít:
* souborný katalog WorldCat: https://www.worldcat.org/
* licencované i volně dostupné databáze (volně dostupné databáze : jejich přehled je uveden na internetové stránce: https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju
O tom, zda byl proveden výzkum v oblasti motivace pracovníků armády, by Vás mohlo informovat Ministerstvo obrany či Armáda ČR: https://mocr.army.cz/ministryne-a-ministerstvo/kontakty/kontakty-5203/
V tištěné podobě jsme výsledky podobného výzkumu nenalezli.
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.01.2012 10:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu