Moritz Hartmann
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli máte ve Vaší knihovně něco o rakouském spisovateli Moritzi Hartmannovi. Píšu na něj diplomovou práci. Jde mi o jeho biografii nebo články o něm apod. Bibliografii nepotřebuji.
Odpověď
Dobrý den,  biografické údaje o Moritzi Hartmannovi naleznete v těchto biografických a všeobecných slovnících:
* Masarykův slovník naučný : lidová encyklopedie všeobecných vědomostí. Díl 3:H-Kn. Praha : Československý kompas, 1927, s. 80.
* Ottův slovník naučný : illustrovaná encyklopaedie obecných vědomostí. Díl 10, Gens-Hedwigia. V Praze : J. Otto, 1896, s. 921.
* Slovník spisovatelů německého jazyka a spisovatelů lužickosrbských. [Zpracoval kolektiv autorů za vedení Václava Boka, Věry Macháčkové-Riegerové a Jiřího Veselého]. Vyd. 1.. Praha : Odeon, 1987.  844 s.
* WURZBACH, Constant von. Biographisches Lexikon des kaiserthums Oesterreich : enthaltend die Lebensskizzen der denkwürdigen Personen, welche 1750 bis 1850 im Kaiserstaate und in seinen Kronländern gelebt haben. Vol. 8. Wien : Verlag der Universitäts=Buchdruckerei von L.C.Zamarski, 1856-1891, s. 4-11.
* KOSCH, Wilhelm. Biographisches Staatshandbuch : Lexikon der Politik : Presse und Publizistik. Erste Band. Bern : Francke Verl., 1963, s.474.
* Deutsche biographische Enzyklopädie : (DBE). Band 4, Gies-Hessel. Herausgegeben von Walther Killy. München : Saur, 1996, s. 411. ISBN 3-598-23164-4.
Všechny tyto publikace jsou dostupné i v příruční knihovně Referenčního centra NK ČR, pro dohledání záznamů jednotlivých publikací využijte online katalog NKC na WWW: http://sigma.nkp.cz/F/ .
Podrobnější informace můžete získat i v těchto publikacích:
* Briefe von Moritz Hartmann. [S.l. : s.n.], 1921
- absenční 30denní výpůjčka, sklad Hostivař, sign. 1 H 000586
* Moritz Hartmanns Leben und Werke. 1.Teil, Der Vormärz und die Revolution. Ein Beitrag zur politischen und literarischen Geschichte Deutschlands im 19.Jahrhundert von Otto Wittner. Prag : J.G. Calve, 1906. 13, 465 s.
- prezenční výpůjčka do studovny, delší expedice ze skladu v Klementinu, sign. 9 G 005464/Bd.18
* WITTNER, Otto. Moritz Hartmanns Leben und Werke : ein Beitrag zur politischen und literarischen Geschichte Deutschlands im 19. Jahrhundert. Teil 2, Exil und Heimkehr. Prag : J.G. Calvesche : Universitätsbuchhandlung, 1907. 661 s.
- objednání ptostřednictvím naskenovaného katalogu KATIF (http://katif.nkp.cz/), Generální katalog I/Wek - Yž/Wiss-Wix/záložka č. 1337, 1338.
* WITTNER, Otto. Österreichische Porträts und Charaktere. [S.l. : s.n.],
1906 - prezenční výpůjčka do studovny, sklad Klementinum, sign. 1 F 000415
* LASS, Hans. Moritz Hartmann. Hamburg, 1963. 1 sv. - kniha je ve fondu Vědecké knihovny v Olomouci, sign. II 330.619
Knihy ve fondu NK ČR lze výpůjčit prostřednictvím katalogu NK ČR (NKC), viz.
http://sigma.nkp.cz/F/ .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.11.2008 08:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu