-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jsou nějáké
limity co se týče návštěvnosti Moravského krasu.Nejedná se mi o limity
vstupu do jeskyní, ale spíše o objem návštěvnosti oblasti, třeba na základě
rajonizace.
Dobrý den,
bohužel si nejsme zcela jisti, zda správně rozumíme Vašemu dotazu. Návrh nové rajonizace byl zpracován v rámci projektů Ministerstva pro místní rozvoj (http://www.mmr-vyzkum.cz/INFOBANKA/wb-08-04-navrh-nove-rajoni.aspx ).
Mezi výstupy projektu patří mimo jiné i tyto dva dokumenty, které obsahují i informace k Jihomoravskému kraji jako celku:
* Návrh nové rajonizace cestovního ruchu ČR. Brno : Masarykova univerzita, 007. 98 s. ISBN 978-80-210-4263-6.
Obsah knihy najdete na
http://toc.nkp.cz/NKC/200708/contents/nkc20071714071_1.pdf .
* VYSTOUPIL, Jiří a další. Atlas cestovního ruchu České republiky. Praha : Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, 2006. 157 s. ISBN 80-239-7256-1.
Obsah atlasu najdete na
http://toc.nkp.cz/NKC/200701/contents/nkc20061656895_1.pdf .
Na stránkách Úřadu pro územní rozvoj (http://www.uur.cz/ ) jsme nalezli text, který se věnuje přímo CHKO Moravský kras ve spojení s územním plánováním (http://www.uur.cz/default.asp?ID=916 ). Zde jsou dle rajonizace cestovního ruchu uvedeny limity návštěvnosti pro oblast Moravského krasu (30,3 tisíc osob/den) a pro vlastní území CHKO (směrná návštěvnost je stanovena ve výši 14,8 tisíc osob/den). Více informací naleznete přímo v textu http://www.uur.cz/default.asp?ID=1484 , bod 6.5.4.1.
Zajímavý by pro Vás mohl být i Strategický plán rozvoje mikroregionu Moravský krasu (http://www.spolekmoravskykras.cz/create_file.php?id=136&lang=1 ), který se také zabývá cestovním ruchem, případně Program rozvoje cestovního ruchu Jihomoravského kraje pro roku 2007-2013 ( http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?PubID=20610&TypeID=2 ).
Odhady skutečné návštěvnosti jsme nalezli ve výši zmíněném dokumentu ÚÚR (http://www.uur.cz/default.asp?ID=1484 ), další informace by Vám snad mohla poskytnout správa CHKO (http://www.moravskykras.ochranaprirody.cz/ ).
Tělesná výchova a sport. Rekreace
--
Národní knihovna ČR
14.04.2009 16:49