monografie od roku 1990 věnované "mládeži a sociologii"
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych se zeptatl, jestli by bylo možné zjistit napsané monografie od roku 1990 věnované "mládeži a sociologii" nebo "sociologie mládeže".
Děkuji za jakoukoli odpověď a přeji příjemný den.
Odpověď
Dobrý den,
pro dohledání titulů můžete využít katalogy volně dostupné na adrese http://aleph.nkp.cz/F/, zde především Českou národní bibliografii (informace o ČNB na http://aleph.nkp.cz/F/QGAX5HC1XIKEHM47J81F9288XXU5TYE79EVFL1K7B4MX1MNUFU-17194?func=file&file_name=base-info) a Souborný katalog ČR (http://www.caslin.cz/uvod/view?set_language=cs) .
Pro vyhledávání můžete buď použít klíčová slova obecně "mládež, sociologie, apod.", pracovat můžete také se zástupným znakem *, který rozšíří hledané slovo, tedy např. sociolog* bude vyhledáno sociologie, sociologický, sociolog, atd.
Přesnější vyhledávání, resp. výsledky dotazu, získáte při využití rejstříků ve spodní části katalogů - knihy pojednávající o hledaném tématu jsou opatřeny předmětovým heslem "sociologie mládeže", pokud tedy toto zadáte do pole pro vyhledávání v rejstříkách (konkrétně předmět), zobrazí se výběr klíčových hesel, doporučujeme Vám vybrat autoritní záznam "sociologie mládeže". např. v Souborném katalogu se Vám následně zobrazí 180 záznamů.
Po zobrazení výsledků (ať již použijete jakýkoli způsob vyhledávání), můžete dále použít nabídky pro zpřesnění dotazů "zpřesnit" a "filtrovat" - zde můžete zadávat rozmezí let vydání, tedy zobrazit pouze dokumenty vydané od r. 1990 dle vašeho zadání, dále např. jazyk dokumentu či zpřesnění pomocí dalšího klíčového hesla.
Kromě uvedených katalogů můžete využít také Jednotnou informační bránu (www.jib.cz), kde můžete v rámci jednoho rozhraní vyhledávat ve více českých knihovnách (krajské, akademické, specializované, apod.), i v zahraničních zdrojích - např. katalozích zahraničních knihoven.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.12.2013 14:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu