Móda Francouzské revoluce
Text dotazu
Dobrý den, sháním nějaké informace o Módě Francouzské revoluce a jejím odívání. Za všechny informace moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den, o módě Velké francouzské revoluce byste se mohla více dovědět z následujících publikací:
1) KYBALOVÁ, Ludmila. Barok a rokoko [edice Dějiny odívání]. Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 1996, c1997. 235 s. ISBN 80-7106-144-1.
2) SKARLANTOVÁ, Jana. Od krinolíny k džínsům : Zamyšlení nad módou od rokoka po současnost. Praha : Práce, 1979. 230 s.
Resumé: Malé dějiny módy vyprávějí o nákladných a nepohodlných oděvech francouzské šlechty 18. století, módě a životě za direktoria, empíru a restaurace, o tom, jak žili a oblékali se lidé v 19. století. Seznamují s vývojem módy na přelomu století, se změnami po první světové válce a v meziválečném období a stručně charakterizují hlavní módní tendence v posledních třiceti letech.
3) KYBALOVÁ, ludmila. Obrazová encyklopedie módy. Praha : Artia, 1973. 623 s.
4) The Greenwood encyclopedia of clothing through world history. Volume 2, 1501-1800. Westport : Greenwood Press, 2008. 380 s. ISBN 978-0-313-33664-5.
5) BOUCHER, Francois. A history of costume in the West : with 1188 illustrations, 365 in colour. London : Thames and Hudson, 1996. 459 s. ISBN 0-500-27910-1.
6) BACLAWSKI, Karen. The guide to historic costume. New York : Drama Book, c1995. 239 s. ISBN 0-89676-137-1.
7) FOUQUÉ, Karoline Auguste de la Motte. Geschichte der Moden, vom Jahre 1785 bis 1829 : Als Beitrag zur Geschichte der Zeit. Berlin : Union Verl., 1987. 183 s. ISBN 3-372-00084-6.
8) RIELLO, Giorgio. A foot in the past : consumers, producers, and footwear in the long eighteenth century. Leeds : Pasold Research Fund ; Oxford : Oxford University Press, 2006. 302 s. ISBN 0-19-929225-6.
9) YARWOOD, Doreen. The encyclopaedia of world costume. London : B.T. Batsford, 1986. 471 s.
10) LAVER, James. A Concise History of Costume. London : Thames and Hudson, 1969. 288 s.
Výše uvedené publikace můžete nalézt v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), údaje o možnostech výpůjčky se nacházejí pod ikonkou Exempláře. Pro ověření dostupnosti publikací v jiných knihovnách můžete použít Souborný katalog ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc)  pro krajské a odborné knihovny nebo souborný katalog SKAT (http://www.skat.cz) pro městské knihovny.
Další prameny by Vám také mohla doporučit např. Knihovna Uměleckoprůmyslového musea v Praze (http://www.knihovna.upm.cz/).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.11.2008 18:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu