Mikrofilm - dnešní použití
Text dotazu
Hledám informace o současném užití technologie mikrofilmu, zejména jestli lze získat zařízení na prohlížení mikrofilmů, případně i ukládání záznamů, a záznamová média, tj. mikrofilmy samotné. Jak vím, dodnes se uplatňují mikrofilmy v archivnictví a při pořizování záznamů starších periodik v knihovnách. Ale v běžně dodávaném zboží žádné technologie tohoto typu nenacházím. Existují běžně prodávané přístroje a média? A je nějaký prostředek k digitalizaci záznamů z mikrofilmů? Fungují nějaké veřejné služby pro ty, kdo nevlastní tato zařízení?
Odpověď
Zasílám Vám záznamy několika informačních zdrojů, ve kterých by jste mohla nalézt Vámi požadované téma. Ovšem je potřeba Vás dopředu upozornit, že tento seznam není vyčerpávající mimo jiné proto, že Vaše téma je příliš široké. Pro adekvátní přehled literatury o tomto tématu byste se mněl obrátit na naše rešeršní služby (viz. http://www.stk.cz/referencni_sluzby.html).
Zdroj STK
Z 87831
Mikrofilm v praxi / Antonín Svoboda. -- 1. vyd. -- Praha : Nakladatelství technické literatury, 1976
Z 79262
Mikrofilm in der Praxis. -- 1. Aufl. -- Baden-Baden : Göller Verlag, 1974
258687
A guide to microfilm readers and reader-printers. -- 2. ed. -- Guilford : Baker and Associates, 1973
256381
Computer output microfilm / Don M. Avedon. -- 2. Ed. -- Silver Spring : Nation. Microfilm Association, 1971
236509
Probleme der Mikrofilm- und Vervielfältigungstechnik in Informationswesen der Deutschen Demokratischen Republik : Kolloquium. -- Berlin : Zentralinstitut für Information und Dokumentation, 1968
239614
Mikrofilm : Organisation und Technik, Sonderdruck aus der Zeitschrift "Bürotechnische Sammlung" / Walter Scheffel, Rolf Stein. -- Düsseldorf : Schilling, 1966
II Z 26903
Mitteilungen de Photo Copie GMBH, Mikrofilm GMBH April 1965 Heft 1. 15.Jahrgang. -- 1. Aufl. -- [S.l. : s.n.], 1965
Z 19030
Knižnica a mikrofilm / Walter Barton. -- 1. vyd. -- Bratislava : Slov. techn. knižnica, 1964
Z 18322
Knižnica a mikrofilm / Walter Barton. -- 1. vyd. -- Bratislava : Slovenská technická knižnica, 1964
II 210746
Mikrofilm : Zeichnungsverfilmung, Schriftgutverfilmung, Wiedegabegüte, Wirtschaftlichkeit. -- Stuttgart : Dorotheen, 1963
Zdroj:  NK - knihovnická lit. (KKL)  Název:  Mikrofiš a pytlík luštěniny : Knihovna: Nová výpůjční služba / Lubomír Středa  Autor:  Středa, Lubomír
Zdrojový dokument:  Lidové noviny. Praha. (19970328)
Rok:  1997
Předmět:  Národní knihovna (Praha, Česko) ko2002101546
meziknihovní výpůjční služba
MDT - třídění:  024.68(0.035.2)
027.54(437.1/.2)
Exempláře:  Národní knihovna ČR - Databáze knihovnické literatury (KKL)
Zdroj:  NK - knihovnická lit. (KKL)  Název:  Ist der Mikrofilm am Ende? : Überlegungen zur Zukunft eines langlebigen Mediums in einer schnellebigen Zeit / Harald Fischer
Autor:  Fischer, Harald
Zdrojový dokument:  ABI-Technik. 15, č. 3 (1995), s. 263-268, obr., lit. ISSN 0720-6763
Rok:  1995
Předmět:  mikrofilmy
mikrofilmování
perspektivy
Zdroj:  NK - knihovnická lit. (KKL)  Název:  Mikrofilm - Service für Bibliotheken : Firmenverzeichnis / Bearb. von Helga Laux  Autor:  Laux, Helga
Rok:  1993
Předmět:  mikrofotografie
služby
knihovnické služby
firmy
adresáře
ISBN:  3-87068-441-0
MDT - třídění:  778.14(058)
02
061.5
016
Vydání:  1. Aufl
Naklad. údaje:  Berlin  : Deutsches Bibliotheksinstitut  , 1993.
Fyzický popis:  146 s.
Zdroj:  Souborný katalog ČR - monografie
Centrální katalog UK  Název:  Micrographics : a user´s manual  / Joseph L. Kish Jr.
Autor:  Kish, Joseph L., Jr.
Rok:  1980
Předmět:  fotografické techniky
mikrografie mikrofilm  ISBN:  0-471-05524-7
MDT - třídění:  778
Naklad. údaje:  New York  : Wiley  , 1980.
Fyzický popis:  ix, 196 s.  obr., tab., čb. fot., rejstř.
Edice:  A Wiley-interscience publication
Exempláře:  Souborný katalog České republiky - monografie (knihy a speciální dokumenty)
Univerzita Karlova - centrální katalog  Sigla vlastníka:  ABD157 [PřF UK - Ú. pro život. prostředí / CU - Envmt. Studies Inst. - Praha]
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
09.07.2008 07:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu