Mieser Zeitung
Text dotazu
Dobrý den,
Obracím se na Vás s následující prosbou. Vlastní NK v Praze následující
noviny:
Mieser Zeitung (vormals Deutsche Wacht an der Miesa). Od 13.3.1937 pod
názvem Westböhmische Rundschau (Mieser Zeitung). Noviny byly vydávány ve
Stříbře v letech 1919-1945.
Vlastní NK výtisky uvedenného periodika od 4-16. října 1938 a poté až do
konce druhé světové války?
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
Národní knihovna ČR má periodikum Mieser Zeitung, resp. Deutsche Wacht an der Miesa, ve fondu pouze do roku 1938. Záznam periodika si můžete prohlédnout v naskenovaných lístkových katalozích Katif (http://katif.nkp.cz), v záložce Katalogy vyberte Generální katalog I., dále skříň Vogt-Weiz, zásuvku W-Wagh a číslo záznamu 384 (signatura 52 C 100).
Záznam se skládá celkem ze sedmi lístků, viz okénko pod odkazem Kontakt. Na úvodním lístku je uvedena informace o tom, že od roč. 48, č. 2410 přestalo být periodikum povinným výtiskem, což by pravděpodobně mohl být důvod, proč již NK ČR další čísla nevlastní.
Záznam časopisu je možné nalézt ještě také v databázi PER (Souborná báze periodik vydávaných v Čechách, na Moravě a ve Slezsku) - http://aleph.mzk.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=sbp01_per.
Databáze uvádí ještě další vlastníky periodika: Státní oblastní archiv v Plzni (http://www.soaplzen.cz/, roky neuvedeny) a Státní okresní archiv Tachov (http://www.soaplzen.cz/komodity.php?xtem=tc&key=660, uvedeny roky 1920-26, 1928-31, 1934-38, ale možná jsou k dispozici i další).
Periodikum by mohla mít ve fondu také Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje (http://www.svkpl.cz/), která má bohužel vzhledem k omezenému letnímu provozu webové služby dočasně nedostupné, proto jsme tuto informaci nemohli ověřit.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.08.2009 15:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu