Mezinárodní vztahy Čína - ČR
Text dotazu
Hledám materiály na seminární práci, která se týká
mezinárodních vztahů (jak politických, tak hlavne i ekonomických, tzn. jaká
byla ekonomická spolupráce mezi státy) mezi Čínou a Českou republikou po
roce 1992 až do současnosti.
Odpověď
V přiloženém seznamu najdete literaturu a internetové odkazy k tématu vaší
práce. Další pak můžete najít v souborném katalogu VŠE na adrese
http://library.vse.cz. Publikace, která by se přímo zabývala jenom vztahy
mezi ČR a Čínou zřejmě není. Doporučuji i oficiální stránky  ministerstva
zahraničí, OECD a Evropské unie (Euroskop).
Literatura:
Moderní Čína :  komplexní průvodce novým světovým ekonomickým gigantem.
Brno : Jota, 2009. ISBN 978-80-7217-681-6 (váz.).
Brandt, Loren: China's great economic transformation. Cambridge : Cambridge
University Press, 2008.
China. Paris : Organisation for Economic Co-operation and Development,
2008. ISBN 978-92-64-03981-0 (brož.).
China : encouraging responsible business conduct. Paris : Organisation for
Economic Co-operation and Development, 2008. ISBN 978-92-64-05366-3
(brož.).
Sandschneider, Eberhard: Globale Rivalen : Chinas unheimlicher Aufstieg und
die Ohnmacht des Westens. München : Hanser, c2007. ISBN 978-3-446-40934-7
(váz.).
Seligman, Scott D.: Čínská obchodní etiketa : průvodce protokolem,
společenským chováním a kulturou v Číně. Praha : BB art, 2007. ISBN
978-80-7381-127-3 (váz.).
Internetové zdroje:
http://www.mzv.cz/beijing
http://www.businessinfo.cz/cz/sti/cina-obchodni-a-ekonomicka-spoluprace-s-cr/7/1000539/
http://www.businessinfo.cz/cz/rubrika/cina/1000539/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 11:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu