meziknihovní výpůjčka z Rakouské národní knihovny
Text dotazu
Dobrý den,
rád bych se informoval, zda je možné si prostřednictvím mezinárodní meziknihovní výpůjční služby půjčit konkrétní knihu z Rakouské národní knihovny.
Jedná se o knihu:
Karl Hofmann - ein österreichischer Stimmungsimpressionist : 1852 - 1926 ; Leben & Werk ; "und die Schatten sind blau",
autor: Erich Lexer,
vydáno: Gaimberg ; Lienz : Ed. E. Lexer, 2004, ISBN 3-902128-48-8
Pokud je možné knihu vypůjčit, tak za jakých podmínek.
Odpověď
Dobrý den,
ze zahraničí je  možné výpůjčku dokumentu objednat pouze v případě, že se požadovaná publikace nenachází na území ČR. Mezinárodní meziknihovní službu si pak můžete objednat prostřednictvím své knihovny, v níž jste registrován.
Registrovaní uživatelé NK ČR si mohou tuto službu objednat buď osobně v Referenčním centru NK ČR nebo prostřednictvím svého konta v Elektronickém katalogu NK ČR. Jedná se o placenou službu, NK ČR účtuje poplatek za kladně vyřízenou výpůjčku podle místa vydání požadovaného dokumentu, u publikací vydaných v Evropě (mimo Velkou Británii) je tento poplatek 250,-Kč. Bližší informace jsou pro registrované uživatele NK dostupné na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_mmvsj.htm. Podmínky výpůjčky určuje knihovna, která dokument půjčuje, tj. zpravidla jde pouze o prezenční výpůjčku.
Obecné informace o meziknihovních službách najdete na http://knihovny.cz/sluzby/175-meziknihovni-sluzby, konkrétnější informace Vám pak poskytne Vaše knihovna.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.12.2012 13:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu